fbpx

Boris Johnson: Este ”foarte probabil” ca Marea Britanie să renunțe la regula distanțării, din iunie

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a anunțat că există o probabilitate mare ca țara sa să renunțe la regula distanțării fizice, în  condițiile în care campania de vaccinare se derulează cu succes. În Marea Britanie au fost realizate, până acum, peste 34 de milioane de vaccinări.

”Cred că este foarte probabil, foarte probabil, să putem renunța la distanța de peste un metru”, a declarat Johnson reporterilor în timpul unei vizite electorale în nordul Angliei.

„Apar rezultate bune în ceea ce privește situația epidemiologică. Cred că din 21 iunie am putea renunta la regulă distanțării fizice. Trebuie să vedem cum evoluează boala, dar eu acum așa cred”, a mai spus premierul, citat de Reuters.

„Vrem să facem o relaxare pe 17 mai, dar nu cred că oamenii din această țară vor să vadă un aflux de boală din orice altă parte. Cu siguranță nu. Trebuie să fim foarte , foarte tari și trebuie să fim cât se poate de precauți „, a spus el.
Limitarea călătoriilor în străinătate ar trebui să continue pentru a opri intrarea variantelor coronvirusului de a intra în Marea Britanie, a spus un grup de parlamentari, relatează BBC.

Vacanțele în străinătate sunt în prezent interzise, dar va fi introdus un sistem de reguli semafor cu țări clasificate ca verzi, galbene (chihlimbar) sau roșii.

Călătorii în țările verzi nu vor avea obligația să se izoleze la întoarcere, dar vor fi testați pentru Covid.

Cei care vor sosi în UK din țările galbene vor sta în carantină, în timp ce țările de pe lista roșie au cele mai stricte reguli, doar cetățenii britanici sau irlandezi fiind autorizați să se întoarcă și vor plăti pentru a sta într-un hotel guvernamental de carantină.

Mai multe detalii sunt așteptate săptămâna aceasta, după ce guvernul a declarat că va „stabili până la începutul lunii mai” modul în care țările vor fi clasificate.

regula distanțării Mai multe detalii sunt așteptate săptămâna aceasta, după ce guvernul a declarat că va „stabili până la începutul lunii mai” modul în care țările vor fi clasificate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *