Bianca Moruș: Ce e așa amuzant în perlele de la Bac?

de Bianca Moruș, blogger

În fiecare vară şi început de toamnă văd acelaşi scenariu: emoţii mari, speranţe aidoma, bacalaureat. Teste, socoteli, toată lumea e în fibrilaţie. Apoi vin perlele. Celebrele, chiar dacă sunt altele în fiecare an. Şi cu toţii începem să ne hlizim de mama focului de aberaţiile găsite în foile proaspeţilor absolvenţi.

Acum, stau şi eu şi încerc să mă dumiresc de ce râdem de fapt. Râdem de bucurie că viitorul nostru e plin de analfabeţi şi inculţi? Râdem pentru că profesorii nu au fost în stare să îi înveţe sau să îi facă să le placă să înveţe? Ori, dimpotrivă, râdem pentru că nu au avut curajul să le interzică accesul până în clasa a 12-a din moment ce nu o meritau? Râdem pentru că sunt copiii aceia proşti sau needucaţi?

Citiți continuarea articolului, aici.

 

Despre examenul de Bacalaureat

Peste 155.000 de absolvenți ai clasei a XII-a vor susține examenul național de Bacalaureat 2020 (sesiunea iunie-iulie)

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, începe luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 23 iunie, se va desfășura proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie. Examenul este organizat în 1.095 de centre.

Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 de candidați, dintre care aproximativ 123.800 de candidați din promoția curentă, respectiv 31.800 de candidați din promoțiile anterioare. În Capitală vor susține probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidați.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00). Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Bianca Moruș