fbpx

BBC: Testarea și ancheta epidemiologică, elementele-cheie ale redeschiderii școlilor

Sursă imagine: ID 176785112 © Adrenalinapura | Dreamstime.com

Testările actuale și urmărirea contactelor (ancheta epidemiologică) sunt inadecvate pentru a preveni un al doilea val de coronavirus după ce școlile din Marea Britanie se redeschid, au avertizat oamenii de știință, citați de BBC.

Transmiterea crescută ar rezulta, de asemenea, din faptul că părinții nu trebuie să stea acasă cu copiii, spun ei.
Cercetătorii afirmă că întoarcerea elevilor la școală este importantă, dar era nevoie de mai multă muncă pentru a ține virusul sub control.

Dr. David Nabarro, reprezentantul special al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Covid-19, a declarat că virusul este „capabil să reapară și să se răspândească din nou foarte repede” și a subliniat importanța de a putea urmări, testa și izola oamenii.
„Dacă putem face asta și o facem bine, atunci creșterile sunt foarte mici, sunt rezolvate repede și viața poate continua”, a spus el pentru programul Today Radio 4 al BBC.
Cercetătorii de la UCL și London School of Higiene and Tropical Medicine au folosit modele de calculator pentru a vedea cum virusul s-ar putea răspândi în Marea Britanie, după ce elevii se vor întoarce în sala de clasă și părinții lor vor reveni la muncă sau vor relua alte activități.
Studiul presupune că copiii sunt mai puțin susceptibili să se contamineze și, prin urmare, să răspândească virusul și că unii părinți vor continua să lucreze de acasă.Așa cum s-a raportat prima dată în iunie, efectul combinat asupra elevilor și părinților ar fi suficient pentru a provoca un al doilea val dacă nu există un program eficient de testare și urmărire.

Șeful sistemului de testare și anchete epidemiologice din cadrul NHS a spus că „livrează deja” și este pe calea cea bună pentru viitor.
Baroneasa Dido Harding a declarat: „Nu accept deloc că acesta este un eșec, este invers.”
Ea a spus că sunt necesare mai multe testări, dar a insistat că nivelul actual de urmărire a contacților a fost „în limitele” a ceea ce spun cercetătorii că este necesar.
Guvernul britanic a declarat că planurile au fost puse în aplicare pentru a se asigura că școlile se pot redeschide în siguranță la începutul anului școlar.

ancheta epidemiologică