fbpx

”Au dat câteva telefoane, au fumat o țigară și cam asta a fost”. Elevi din Sibiu, revoltați de reacția instituțiilor, după ce au sesizat că pe malul Cibinului sunt aduse deșeuri ilegale

sursă foto: Turnul Sfatului

16 elevi de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu au descoperit că pe malul Cibinului sunt aduse deșeuri ilegale, însă se declară revoltați de reacția indiferentă a autorităților.

Potrivit publicației Turnul Sfatului, elevii au găsit o mașină incendiată, o zonă plină cu deșeuri periculoase, posibile deversări de ape reziduale, dar și documente ale unei firme de reciclare.

Acțiunea a făcut parte dintr-un proiect de educare și conștientizare inițiat de Asociația Urban Bike Revolution (UBR).

Eleva care a sunat la 112 le-a povestit jurnaliștilor de la Turnul Sfatului despre prezența reprezentanților instituțiilor statului la fața locului: „A fost foarte interesant să vedem cum se procedează atunci când vrem să reclamăm astfel de infracțiune, doar că atitudinea autorităților a fost dezamăgitoare și descurajatoare. Mă refer atât la cei de la Poliția Locală, cât și la cei de la Garda de Mediu și Apele Române, care erau foarte indiferenți, deloc ineficienți și cumva deranjați de faptul că i-am chemat pentru a le semnala o problemă reală. Cei de la Poliția Locală au venit, au inspectat zona, au dat câteva telefoane, au fumat o țigară și cam asta a fost. Au spus că au făcut tot ce ține de ei și că mai mult nu pot face. De fapt, asta e problema, că toți nu fac nimic mai mult. Cu cei de la Garda de Mediu și Apele Române am vorbit la telefon și erau foarte nervoși. Mi-au spus că nu au toată ziua la dispoziție să ne aștepte”.

„Am fost surprinși să găsim o mașină incendiată acolo, dar a doua zi a dispărut în mod magic. Probabil că cineva sesizase acest lucru. Însă am fost prost impresionați de faptul că am găsit o țeavă care se vărsa direct în râul Cibin. Acea zonă era urât mirositoare, fiind un semn clar că ceva nu este în regulă acolo. În plus, am găsit documente arse de la anumite firme”, a declarat un alt participant la acțiune.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.