fbpx

Anglia: 840.000 de elevi au fost absenți de la școală din cauza Covid, săptămâna trecută

Aproape 1,5 milioane de elevi au fost absenți săptămâna trecută de la cursurile din școlile primare și secundare din Anglia, arată o statistică a datelor oficiale, publicată de BBC.

Cifrele săptămânale ale Departamentului pentru Educație arată că aproximativ 840.000 de elevi au lipsit din motive legate de Covid-19, iar alți 630.000 au fost absenți din alte motive.

Acest lucru înseamnă că un sfert dintre elevii școlilor secundare nu au fost prezenți la cursuri săptămâna trecută. Pentru elevii din clasele primare, rata absențelor este de 15%.

Reprezentanții profesorilor le-au spus parlamentarilor că sunt extrem de preocupați de aceste absențe, relatează BBC.

Numărul elevilor absenți de la școală a crescut rapid în ultimele săptămâni.

Kevin Courtney, secretar general comun al Uniunii Naționale pentru Educație, a declarat marți , că unii dintre elevii absenți din alte motive decât Covid-19 ar putea suferi de probleme de sănătate mintală.

El a avertizat că alți elevi ar putea evita școala, deoarece cred că sunt destinați eșecului după un an universitar perturbat.

„Este foarte greu să motivezi copii care cred că este au un eșec garantat la sfârșitul carierei școlare”, a spus oficialul. Acesta a cerut mai multă muncă de sensibilizare pentru a readuce elevii absenți la școală.

Nick Brook, secretar general adjunct al Asociației Naționale a Directorilor de Școli, a declarat că cifrele privind prezența au fost „o lectură sumbră” și a arătat că Departamentul pentru Educație a pierdut controlul situației.

El a remarcat: „Din nou, am văzut o nouă creștere și în această săptămână a numărului de elevi absenți de la școală ca urmare a infecțiilor cu Covid-19.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *