fbpx

Andronescu, după demitere: ”Nu a fost o declarație nefericită. A fost scoasă din context!”

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, demisă în urma declarațiilor despre cazul Caracal, a declarat, la postul de televiziune B1Tv, că afirmațiile sale au fost scoase din context și că se aștepta să fie îndepărtată de la minister.

Andronescu a insistat că afirmațiile sale nu au reprezentat o declarație nefericită.

Precizările fostului ministru vin după ce ieri, la postul de televiziune Antena 3, a spus: ”Totuși, eu am învățat de acasă să nu mă urc cu un străin în mașină”. După ce a fost demisă de premierul Dăncilă, ea susține că mesajul său a fost, de fapt, despre responsabilizarea școlii.

”Este o interpretare incorectă. Niciodată, eu, în viața asta publică, nu m-am dovedit un om rupt de realități sau lipsit de empatie față de cei aflați în dificultate”, a spus Andronescu.

”Intervenția mea de la televiziune avea un singur scop, acela de a responsabiliza și școala în a-i învăța pe copii să se protejeze de răufăcători. Acesta era scopul. Că face ce face familia, am spus că își în cazul meu familia m-a învățat, dar și școala trebuie să facă. De aceea am gândit o campanie pentru la toamnă pentru a-i învăța pe copii aceste lucruri”, a adăugat Andronescu.

Ea a mai spus că ”în proiectul de anul acesta pentru la toamnă avem 2.000 de microbuze să le înlocuim pe o parte și să ducem în localitățile în care nu sunt. Lucrurile acestea s-au întâmplat începând cu mine. În primul meu mandat din 2001-2003, asta am făcut, am dus în teritoriu 800 de microbuze. Acum copiii sunt în vacanță. Microbuzele merg cu copii în momentul în care sunt la școală.”

”Eu așteptam mai demult acest lucru pentru că au fost câteva situații la care eu nu am răspuns. O dată că m-am pronunțat public legat de cei care au dat titularizarea și au obținut note mai mici de 5, că nu au ce căuta în sistemul de învățământ profesorii. Acest lucru a supărat. Am simțit această tensiune”, a mai spus Ecaterina Andronescu.