fbpx

Andra Berceanu: Pisica moartă se aruncă de la unii la alții. Singurul indiciu: prezența în clase

Andra Berceanu, director executiv FePAL, afirmă că, în chestiunea gestionării cazurilor de gripă în școli, ”pisica moartă se aruncă de la unii la alții”.

Berceanu spune că singurul indiciul concret cu privire la situația reală a incidenței este prezența în clase a copiilor.

Ce spune Andra Berceanu:

A început școala în plină alertă de gripă(căreia nu îi spunem epidemie) cu niște măsuri de formă.
Mă uit în spațiul public și, de câteva zile, pisica moartă se aruncă de la unii la alții.

Profesorii sunt revoltați că nu pot face ei triaj pentru că nu este treaba lor și nici de competența lor. Corect, dar să observi că unii au simptome nu presupune vreun efort sau noțiuni academice din sfera medicală.

Îmi aduc aminte de doamna învățătoare a fiicei mele, o doamnă excepțională din toate punctele de vedere, care, pe lângă faptul că a fost fermă pe această temă din prima zi de școală, cum observa un elev bolnav la școală, suna părintele să-l ia urgent acasă. Fără discuții. După ce părinții au văzut că nu merge și așa, nu îi mai aduceau pentru că știau că o fac degeaba.

Indiferent de nivelul de educație al părinților, școala, prin modul de a se poziționa, poate da tonul. Părintele va înțelege să nu mai ducă copilul la școală bolnav când școlile vor acționa ferm legat de acest aspect și vor respecta chiar ele această regulă.

Citesc tot în spațiul public și văd opinii de genul “dar și noi ne îmbolnăvim și venim la școală” sau și mai rău de atât, toate teoriile “medicale” din sfera conspirațiilor. Astfel, realizăm de ce la noi nu merge cu măsuri sub formă de recomandări, ci cineva mai de sus trebuie să oblige școlile să respecte reguli prin niște norme clare. “Merge și așa” este un întreg sistem care funcționează inclusiv în școli. Putem spune că chiar acolo se și învață de a devenit un stil de viață în România.

Nu o să vedeți vreo evidență a cazurilor de gripă pentru că nu se ține una nici când părinții anunță cazurile confirmate cu test și în ciuda faptului că norma DSP de dinainte de pandemie este în continuare valabilă. În țara copilului infofolit de mic și a curentului care ne trage, ascundem bolile sub preș.

Singurul indiciu pe care îl aveți este prezența în clase. Să urmăriți cum o să tot scadă pentru că “așa este iarna, mai răcesc copiii”.

1 comment

  1. Parinte in secolul 21 spune:

    As dori sa știu cine și ce va califica pe dumneavoastră doamna Andra Berceanu ca și expert în educație sanitară, epidemiologie și imunologie? As dori sa știu în numele cui vorbiți și ce studii clinice aduceți în susținerea ideilor pe care le promovați? Cum presupuneti dumneavoastră ca dezvoltam ca și specie mecanismele de apărare și ce presupune ideea de dezvoltare în colectivitate? Cine va erijează pe dumneavoastră în expert sanitar și pe cine reprezentați dumneavoastră? Eu însami părinte, nu ma simt reprezentata de către dumneavoastră . Este una sa vorbiți în numele propriu, pe logici dezvoltate doar de dumneavoastră și nesustinute științific și alta sa vorbiți în numele tuturor. Nicăieri în Europa nu exista aceste politici sanitare astfel încât dacă dumneavoastră le cunoașteți și le puteți susține, mișcați comunitatea științifică, economica și omenirea în aceasta direcție de supraprotectie și izolare .

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.