fbpx

Amendă penală de 5000 de lei pentru profesorul de religie care i-a provocat comoție cerebrală unui elev

Preotul profesor de religie Andrei Costin Mancaș, care, în urmă cu doi ani i-a provocat o comoție cerebrală unui elev din Botoșani pe care l-a agresat, a fost condamnat, în primă instanță la plata unei amenzi penale de 5000 de lei.

Potrivit informațiilor obținute de Educație Privată prin amabilitatea jurnalistei Diana Oncioiu, Judecătoria Dorohoi l-a condamnat pe Marincaș pentru purtare abuzivă la pedeapsa de 5.000 de lei amendă penală. Dacă nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. Decizia nu e definitivă.

În urma incidentului din 2019, medicii care s-au ocupat de cazul băiatului au declarat că, în urma investigaţiilor, au constatat că elevul a suferit un traumatism cranian acut, comoţie cerebrală, fractură de perete anterior mastoidă stânga şi temporară stângă.

În martie 2019, jurnalista Diana Oncioiu a relatat, în publicația Dela0.ro, cum s-au petrecut faptele în acest caz:

Vineri, 22 martie, băiatul familiei Bereza din satul Baranca, comuna Cristinești, Botoșani a ajuns acasă plâns, speriat și cu sânge curgându-i din urechea stângă. Copilul le-a povestit părinților că preotul profesor Andrei Costin Mancaș l-a luat de ureche la finalul orei de religie și l-a dat de perete pentru că a refuzat să-și facă cruce.

Versiunea apărătorilor părintelui Mancaș e că acesta ar fi reacționat impulsiv pentru că elevul de 10 ani se comportase necuviincios, ba chiar injurios în timpul orei.

Nu există însă motive pentru care un cadru didactic să acționeze cu violență asupra unui copil. Nu e acceptabilă nici măcar o palmă, cu atât mai puțin o urecheală soldată cu un diagnostic de comoție cerebrală.

Cu toate acestea efortul investit de factorii instituționali în justificarea agresiunii comise preotul-profesor este mai mare decât îngrijorarea față de modul în care preotul profesor a decis să acționeze, arată o documentare Dela0.ro

Pentru primarul comunei Cristinești Marinel Stredie principalii vinovați pentru producerea incidentului sunt părinții elevului agresat. Primul și cel mai important motiv e că și-au dat copilul penticostal să facă religie cu preotul ortodox.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *