fbpx

Alina Gorghiu: Tinerii trebuie să poată vota de la 16 ani! Avem cea mai informată generație

Alina Gorghiu, președinta Senatului României, a transmis un mesaj de susținere pentru proiectul care prevede ca tinerii să poată vota de la 16 ani.

”Continui să o spun: tinerii trebuie să poată vota de la 16 ani! Dacă te poți angaja, dacă ai răspundere în justiție, normal e să și poți vota. Și nu e vorba doar de acest lucru: avem cea mai informată generație. Și discutând cu ei, sunt și mai sigură de asta.

Îi văd preocupați de teme precum bullyingul, hărțuirea morală și sexuală, dar și de egalitatea de șanse. E nevoie de mai mulți tineri pe listele electorale, mai mulți tineri în Parlament care să legifereze în domeniile de care sunt ei interesați!”, afirmă Alina Gorghiu.

Un proiect de lege care le-ar permite tinerilor să voteze de la vârsta de 16 ani a fost depus  în Parlament, în anul 2022. Inițiativa legislativă a fost propusă de studenți de la Științe Politice.

Anunțul privind depunerea proiectului de lege în Camera Deputaților a fost făcut de către Vlad Măntoiu și Alexandru-Yuuki Anahara, membri ai Asociației Studenților în Științe Politice de la Universitatea București, ei fiind sprijiniți în demersul lor de către deputatul Alexandru Kocsis.

Proiectul de act normativ prevede modificarea alineatului 1 al articolului 3 al Legii 115/2015, astfel:

  • „(1) Au dreptul de a alege cetățenii români care au împlinit vârsta de 16 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.