fbpx

Alex Zamfir: Dincolo de note, licee la care intră sau nu intră, copiii noștri păstrează în memorie felul în care ne-am comportat când le-a fost greu

Cel mai bun tată

Înainte de prima probă a Evaluării Naționale, Alex Zamfir, autorul blogului ”Cel mai bun tată” și fondator The Funny Brand, a scris un text în care îi încurajează pe părinți să își trateze copiii cu dragoste și înțelegere, indiferent de notele la examen.

Preluăm textul, integral, cu acordul autorului:

Îmi închipui că dacă ești părintele unui copil care mâine dă Capacitatea, în această după amiază ești foarte stresat.
Și mai cred că mulți părinți văd acest examen ca pe unul critic. Decisiv, chiar. Eu nu cred că este așa. Cred că este un examen foarte important, dar nu cred în niciun fel că indiferent de rezultatul de mâine, el singur va defini viitorul copilului vostru.
Ceea ce cred însă că definește viitorul fiecărui copil, indiferent de vârsta sa, este felul în care ne comportăm noi, ca părinți, în momentele grele și importante pentru ei. Cred că dincolo de note, licee la care intră sau nu intră, subiecte și rezolvări, copiii noștri păstrează în memorie felul în care ne-am comportat noi când le-a fost lor greu. Felul în care i-am făcut să se simtă.

Așa că poate în seara aceasta și mâine și joi le veți spune cât de iubiți sunt. Ce minunați vă apar ei în ochii și mintea voastră și cum nicio notă de 10, de 8 sau de 7 nu ar putea schimba acest lucru. Le veți spune că de câte ori le va fi greu acolo, în sală, să nu uite că orice s-ar întâmpla, ORICE s-ar întâmpla, la final vor fi cel puțin doi oameni care îi vor aștepta cu brațele deschise și cu multă dragoste.

Și poate le veți spune că ziua de mâine și cea de joi, deși foarte importante, cu siguranță nu sunt decisive. Că viitorul se clădește zi de zi, cu multă muncă. Și că în viață, oamenii sunt apreciați pentru ceea ce fac, cum fac, ceea ce oferă și cum îi fac pe ceilalți să se simtă în preajma lor. Indiferent că au terminat Vianu, Sava, Caragiale sau un liceu tehnic.
Succes tuturor copiilor mâine și joi!

1 comment

  1. Andrei spune:

    As dori sa stiu la ce liceu sar încadrează copilul meu cu media 6 ,23

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.