fbpx

Adriana Preda este prima româncă selectată în programul Obama Scholars, coordonat de fostul președinte al SUA

foto: weradio.ro

Adriana Preda din Sfântu Gheorghe este prima româncă selectată în cadrul programului Obama Scholars, coordonat de fostul președinte al SUA, Barack Obama, și derulat de Universitatea Columbia din New York, relatează We Radio Sfântu Gheorghe.

Alături de alți 11 lideri sociali în ascensiune, Adriana face parte din cea de a șasea generație de tineri pe care prestigiosul program al Fundației Obama îi ajută să se dezvolte, oferindu-le instrumentele și experiențele necesare pentru ca eforturile lor să fie mai eficiente și să aibă un impact mai ridicat în comunitățile lor.

Participarea în cadrul prestigiosului program i-a oferit, la finalul lunii trecute, ocazia de a-l cunoaște și de a sta la aceeași masă cu fostul președinte american Barack Obama, iar tânăra a descris momentul întâlnirii ca fiind „cea mai importantă zi” din viața ei.

Până în primăvara anului viitor, alături de ceilalți 11 lideri sociali selectați din tot atâtea țări, Adriana Preda va participa la seminarii săptămânale, ateliere de dezvoltare personală și profesională, cursuri acreditate și alte programe personalizate, menite să dezvolte cunoștințele și abilitățile în domeniul inițiativelor sociale și comunitare.

De profesie jurist, românca spune că și-a dorit dintotdeauna să îi ajute pe cei vulnerabili și să fie vocea celor care nu sunt ascultați, inspirată fiind chiar de povestea de viață a mamei sale,  abandonată de părinții biologici, dar care a reușit să devină „o femeie puternică și dedicată”.

Pentru că a simțit că din poziția de jurist nu are suficiente pârghii pentru a aduce schimbarea pe care și-o dorea, Adriana s-a reorientat, iar din 2016 este directorul executiv al Asociației „The Social Incubator”. Misiunea organizației pe care o conduce este dezvoltarea socială, educațională și profesională a tinerilor aflați în situații de risc, grupul țintă fiind copiii și adolescenții orfani care se pregătesc să părăsească sistemul de plasament.

De la înființare, organizația pe care o coordonează a sprijinit peste 35.000 de tineri din 30 de județe ale țării, fiind implementate peste 50 de proiecte de dezvoltare profesională, integrare pe piața muncii și reziliență psihosocială, pentru tinerii vulnerabili expuși unor riscuri majore, cum ar fi traficul de persoane sau violența domestică.

We Radio Sfântu Gheorghe a stat de vorbă cu Adriana pentru a afla cum a reușit o tânără născută într-un mic orășel din inima țării ajungă să ocupe un loc la aceeași masă cu fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, dar și pentru a înțelege ce înseamnă această întreagă experiență pentru viitorul tinerilor instituționalizați din România.  Interviul integral poate fi citit aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.