fbpx

Administrația de la Washington studiază ideea de a interzice TikTok pe teritoriul SUA

Statele Unite studiază ideea de a interzice aplicațiile de social media provenite din China, inclusiv TikTok, a declarat secretarul de stat Mike Pompeo, luni, anunță CNN.
Pompeo a sugerat posibilitatea unei asemenea decizii, în timpul unui interviu difuzat de Fox News. ”Luăm acest lucru foarte în serios”, a spus oficialul american, după ce a fost ntrebat dacă Statele Unite ar trebui să ia în considerare o interdicție a aplicațiilor chineze de social media, „în special TikTok”.
Pompeo a adăugat că oamenii ar trebui să descarce aplicația doar „dacă doresc ca informațiile lor private să ajungă în mâinile Partidului Comunist Chinez”.”
TikTok este condus de un CEO american, cu sute de angajați și lideri cheie în materie de siguranță, securitate, produse și politici publice aici în SUA”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok într-o declarație în urma comentariilor lui Pompeo.
”Nu am furnizat niciodată date despre utilizatori guvernului chinez și nici nu am face acest lucru dacă ni se solicită”, a adăugat reprezentantul TikTok.

TikTok este o aplicație și o rețea de socializare deținut de ByteDance. TikTok a fost lansată în China sub numele „A.me” în septembrie 2016 de Zhang Yiming. Este folosită pentru a crea videoclipuri scurte de mai multe genuri. A fost lansată în 2017 pentru țările din afara Chinei. Este populară în Asia, Statele Unite al Americii, și în mai multe țări, inclusiv  România.

În Statele Unite, aplicația a fost accesată, în 2019, de 37,2 milioane de utilizatori.

TikTok este aplicația mobilă care le permite utilizatorilor să creeze sau să urmărească clipuri video între 3 și 60 de secunde ca durată. Aceste filmulețe au pe fundal fragmente din piese muzicale, diferite sunete, dialoguri, sau diferite replici memorabile iar protagoniștii filmulețelor fie dansează, mimează un dialog sau un cântec ori interpretează scenic pe baza sunetului original, totul pentru a crea o plăcere, o stare de bine utilizatorului. Potrivit rezultatelor obținute de magazinele de aplicații AppStore și GooglePlay, TikTok este cea mai descărcată aplicație la nivelul continentului European și a celui American, iar valoarea companiei deținătoare a acestei aplicații a ajuns la 75 de milioane de dolari.