fbpx

Absorbante gratuite, aduse în Școala Ferdinand I de două asociații

foto: Asociația Creștem Copii Fericiți - Școala Gimnazială Ferdinand I București
Două asociații au adus absorbante gratuite pentru elevele Școlii Ferdinand I din Sectorul 2 din București, în baza unui parteneriat. Reprezentanții organizațiilor au discutat atât cu beneficiarele proiectului, cât și cu colegii lor despre cum funcționează produsele de igienă pe care le vor găsi în băi de acum înainte, dar și despre cum pot fi înțelese și sprijinite fetele.
Anunțul făcut în urma acțiunii:
„Asociația Pe Stop și Asociația Creștem Copii Fericiți – Școala Gimnazială Ferdinand I București și-au dat mâinile într-un demers dedicat și susținut de Scoala Ferdinand I și au adus nu doar obiecte de igienă necesare oricărei fete peste vârsta de 9-10 ani, ci și informație valoroasă, deopotrivă pentru băieții și fetele noastre, pentru a înțelege de ce au apărut, de pe o zi pe alta, misterioase cutii cu misterioase plicuri în băile fetelor.
Pe scurt, noi am adus cutii pline cu absorbante gratuite pentru toate băile fetelor, inclusiv pentru cele aparținând de construcțiile modulare, și le vom alimenta oricând va fi nevoie. În acest timp, doamnele de la Pe Stop au venit și au arătat, cu un experiment simpatic, ce fac și cum funcționează absorbantele.
A fost o ocazie de dialog între băieți și fete și de descoperire a diferențelor care ne pot apropia, și anume informația care dă la o parte rușinea și teama de a vorbi despre procese ale organismului care indică doar faptul că suntem sănătoși. Mai mult, s-a creat ocazia unei lecții de chimie! De ce un absorbant poate acumula atât de mult lichid, ce anume face ca lichidul să nu curgă, cum realizăm corect experimentul de laborator, cum evaluăm rezultatele!
Le mulțumim tuturor fetelor care au primit cu bucurie inițiativa noastră, le mulțumim băieților de diferite vârste îndeajuns de curajoși să atingă și să vadă cum funcționează aceste obiecte de igienă și să le privească ca pe un lucru complet firesc, le mulțumim conducerii și cadrelor didactice, profesori și învățători minunați ai Școlii Ferdinand I care au înlesnit cu deschidere și bucurie această oportunitate de învățare pentru copiii noștri!
Mulțumiri excepționale Irina Vasilescu și 𝗚𝗲𝗼𝗿𝗴𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗧𝘂𝗶𝗻𝗲𝘁𝗲, echipa Pe Stop, partenerii noștri de bază fără de care acest minunat proiect, propus de voluntara noastră, Ana Tocu, și susținut de Cosmin Constantinescu, Roxana Iancu, Valentin Ilie și Ella Moroiu, nu ar fi fost posibil. Mulțumim, Ana, pentru una dintre cele mai frumoase idei concretizate în echipa noastră!”

Primele dispensere cu absorbante, instalate în două școli din București

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.