fbpx

89% dintre studenții de la UMF Carol Davila sunt vaccinați

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, Viorel Jinga, a declarat, astăzi că la această universitate 89% dintre studenţi sunt vaccinaţi.

„Sigur că o să-i lămurim pe ceilalţi, poate până începe anul şcolar, anul universitar. Chiar şi celor de aici (candidaţilor la admiterea la UMFCD – n.r.) le-am pus un anunţ, dacă vor, alături este centrul de vaccinare, după ce-şi termină examenul să treacă pe acolo „, a declarat Jinga, citat de ziare.com.

Universităţile au înregistrat un procent de vaccinare anti-COVID peste media sistemului de învăţământ, a declarat, la rândul său, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acesta a adăugat că, în locul obligativităţii imunizării, preferă organizarea de centre şi promovarea importanţei şi necesităţii vaccinării în rândul personalului angajat în sistem.

„Universităţile au înregistrat un procent de vaccinare peste media, deja, cea mai ridicată a sistemului de învăţământ, 60% din personalul didactic auxiliar, didactic neauxiliar şi nedidactic, vaccinat. Faţă de acest procent, universităţile au un procent şi mai mare.

Preferăm să organizăm centre de vaccinare şi să promovăm importanţa şi necesitatea vaccinării în raport cu obligativitatea vaccinării. Nu cred că este normal să impunem această condiţie, începând cu elevii şi studenţii. Avem alte persoane, angajaţi din sistemul de învăţământ, din sistemul de sănătate, care trebuie să se vaccineze pentru a da un exemplu elevilor şi studenţilor”, a afirmat Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă, organizată cu prilejul examenului de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ reprezintă un exemplu pentru modul în care a organizat un examen de admitere cu prezenţă fizică, a mai spus duminică, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Este o plăcere să fim alături de viitorii medici, aşa cum şi Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ a fost alături de autorităţi pe toată perioada crizei sanitare. (…) Este o universitate care a tocmai ce înfiinţat un institut de genomică, este o universitate care tocmai ce a semnat un acord cu Banca Europeană de Investiţii pentru o finanţare de 24 de milioane de euro, jumătate din totalul finanţării prin care universitatea îşi va dezvolta infrastructura. Este o universitate care înţelege foarte bine nevoia de digitalizare şi nevoia de adecvare a profesiei de medic la noile evoluţii din societate şi din tehnologie, în mod deosebit, la noile condiţii impuse de criza sanitară pe care o traversăm”, a afirmat Cîmpeanu, la conferinţa de presă organizată cu ocazia susţinerii examenului de admitere la UMF.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.