8 noiembrie 1880: Moare Edwin Laurentine Drake, americanul care a lansat industria petrolieră modernă în Statele Unite.

Deși a creat doar trei puțuri de petrol în timpul vieții, Edwin Drake este cunoscut că “Tatăl Industriei Petrolului”, deoarece tehnologia pe care a creat-o pentru a fora primul puț de petrol comercial în Statele Unite a revoluționat modul în care era produs petrolul și a lansat industria petrolieră la scară largă.

Edwin Drake s-a născut în Greenville, Greene County, New York pe 29 martie 1819. El a crescut în ferme familiale din New York State și Vermont, înainte de a pleca de acasă, la vârsta de 19 ani. A petrecut primele părți ale vieții sale lucrând la căile ferate din New Haven, Connecticut ca funcționar, agent de expediere și conductor.

Succesul său s-a bazat pe convingerea că forarea este cea mai bună cale de a extrage petrol din pământ. În 1857, problemele de sănătate l-au forțat să se pensioneze, dar au deschis calea către o altă oportunitate: George H. Bissell și Jonathan G. Eveleth, fondatorii noii companii Seneca Oil, succesorul companiei Pennsylvania Rock Oil, prima companie petrolieră din Statele Unite, aveau nevoie de cineva care să inspecteze izvoarele de petrol de pe proprietatea lor și să întocmească un raport. Drake a primit slujba datorită trecerii sale libere pe calea ferată.

Drake este renumit pentru pionieratul unei noi metode de producere a petrolului de la sol. El a forat cu ajutorul conductelor pentru a preveni prăbușirea forajului, permițând burghiului să penetreze mai departe în sol. Metodele anterioare pentru colectarea uleiului au fost limitate. Colectarea de ulei de la sol a constat într-o colectare de la locul în care s-a produs în mod natural, cum ar fi de la vapori de petrol sau găuri superficiale săpate în pământ. Drake a încercat inițial ultima metodă atunci când a căutat ulei în Titusville. Cu toate acestea, acesta nu a reușit să producă cantități viabile din punct de vedere economic. Pasul semnificativ pe care Drake l-a făcut a fost să conducă o conductă de fier de 32 metri prin pământ. Acest lucru i-a permis lui Drake să perforeze interiorul țevii, fără că gaură să se prăbușească din exfiltrațiile de apă. Principiul din spatele acestei idei este încă folosit astăzi de toate companiile care forează hidrocarburi. Edwin Drake a determinat primul mare val de investiții și foraj suplimentare care au stabilit petrolul că o industrie majoră.

 

Drake a înființat o societate pe acțiuni pentru extragerea și comercializarea petrolului. Dar, în timp ce lucrarea să de pionierat a condus la creșterea unei industrii petroliere care a făcut mulți oameni bogați, pentru Drake rezultatele nu au fost aceleași. El și-a pierdut toate economiile sale în speculațiile petroliere în 1863. În 1872, Pennsylvania a votat o anuitate de 1.500 de dolari pentru “omul nebun” a cărui determinare a fondat industria petrolieră.