fbpx

7794 de elevi din București au cerut să continue orele online, după deschiderea totală a școlilor

7794 de elevi din București au cerut, din motive medicale, să facă în continuare cursuri online și după redeschiderea totală a școlilor, anunță Hotnews, care citează date transmise de prefectul Capitalei.

Între timp, potrivit informațiilor Educație Privată, ordinul comun care prevede redeschiderea școlilor la o zi după scăderea ratei de infectare sub 1 a fost semnat atât de ministrul Educației, cât și de ministrul Sănătății. Actul normativ urmează să apară în seara aceasta în Monitorul Oficial.

Toți elevii ar putea reveni la școală în București cel mai devreme miercuri. Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a transmis o declarație, în care explică faptul că o revenire de marți a tuturor elevilor ar presupune ca CMBSU să se întrunească în ședință luni noaptea.

Rata de infectare în București a coborât, astăzi, sub pragul de 1 la mie.

Declarația ministrului, integral:

Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme in aceasta seara in Monitorul Oficial. Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbări de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent.
Practic, in acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală in București, fără diferențiere in funcție de clasa, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Modificarea Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate crează cadrul pt ca CJSU/CMBSU sa poată decide in acord cu ISJ/ISMB și DSP.

Cazurile de elevi care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, trebuie sa aibă asigurat accesul online la procesul de învățământ.

 Sorin Cîmpeanu a anunțat, ieri, pe pagina sa de Facebook, că ordinul comun privind scenariile în care elevii revin la școală va fi modificat, astfel încât reluarea cursurilor să nu mai fie determinată doar de rata de infectare raportată în fiecare vineri.

elevi din București

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.