fbpx

20 de elevi vor fi aleși pentru a face parte din Consiliul Local al Copiilor București

foto: linkedin.com

20 de elevi cu vârste între 11 şi 17 ani vor fi selectaţi să facă parte din Consiliul Local al Copiilor, o structură consultativă a Consiliului Local București. Proiectul a fost implementat și în municipiul Brașov și s-a încheiat la finalul anului 2023.

Tinerii aleși vor face parte din „Consiliul Local al Copiilor”, o iniţiativă a Primăriei Capitalei şi UNICEF, anunță primarul Nicușor Dan. 

„Îmi doresc ca Bucureştiul să devină Localitate Prietenă a Copiilor, un loc în care drepturile lor sunt respectate, iar nevoile şi priorităţile celor mai tineri cetăţeni să se regăsească în deciziile pe care le ia Consiliul General al Municipiului Bucureşti”, a precizat edilul.

Copiii care vor să se implice în deciziile pe care le iau pentru oraş se pot înscrie până la 1 martie 2024, aici: https://form.jotform.com/240172985331052

Structura consultativă a copiilor ar urma să fie consultată de către Consiliul Local București ori de câte ori acesta dezbate subiecte care pot influența viața copiilor și care îi privesc pe aceștia, va putea propune proiecte și activități prin care să se asigure că fiecare copil din localitate are oportunitatea de a-și atinge potențialul și care vor putea fi sprijinite de autoritățile locale.

Inițiativa este implementată în aproximativ 50 de țări la nivel global, în peste 5.600 de orașe și comunități și implică peste 30 de milioane de copii și tineri din întreaga lume.

Un Consiliu Local al Copiilor a fost înființat și la Brașov în 2022, iar proiectul s-a încheiat la finalul anului 2023. Au aplicat 134 de copii, care au fost ulterior selectați de către o comisie, pe baza unor criterii precise, care să asigure atât reprezentarea, cât și capacitatea și dorința lor de implicare și de înțelegere a „treburilor publice. Tot procesul de selecție s-a realizat cu acordul consimțământul părinților și al copiilor, exprimat în scris.

20 de elevi vor fi consilieri locali, la Brașov, din septembrie

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.