16 noiembrie 1934: Moare Carl von Linde, inventatorul frigiderului

Carl von Linde a fost prima persoană care a extras oxigenul din aer, făcându-l un produs viabil din punct de vedere comercial și, prin urmare, a lansat industria gazelor industriale.

S-a născut în Berndorf, Bavaria. Familia lui Von Linde s-a mutat la Münich în 1854 și opt ani mai târziu a început un curs de inginerie la Institutul Federal de Tehnologie Elvețian din Zürich, unde profesorii săi au fost Rudolf Clausius, Gustav Zeuner și Franz Reuleaux.

În 1868, Linde a aflat despre deschiderea unei noi universități la München (Technische Hochschule) și a aplicat pentru postul de lector. A fost acceptat la vârsta de 26 de ani. El a devenit profesor de inginerie mecanică în 1872 și a înființat un laborator de inginerie în care studiau studenți precum Rudolf Diesel.

În 1870 și 1871, Linde a publicat articole din jurnalul bavarez de industrie și comerț care descriu rezultatele sale de cercetare în domeniul refrigerării. Primele instalații de refrigerare ale companiei  au avut parte de succes comercial, iar acesta a continuat să se dezvolte. În 1879, a renunțat la predare și a fondat Gesellschaft für Lindes Eismaschinen Aktiengesellschaft (Linde’s Ice Machine Company), în Wiesbaden, Germania. Noua tehnologie eficientă de refrigerare a oferit beneficii mari fabricilor, iar până în 1890 Linde a vândut 747 de mașini.

În 1890 s-a mutat înapoi la München, unde a început din nou să predea, dar nu i-a luat mult până s-a întors la fabrică pentru a dezvolta noi cicluri de refrigerare. În 1892, un ordin al fabricii de bere Guinness din Dublin pentru o instalație de lichefiere a dioxidului de carbon a condus cercetarea lui Linde în domeniul refrigerării la temperaturi scăzute, iar în 1894 a început să lucreze la un proces de lichefiere a aerului.

În 1897 a fost numit în Ordinul de Merit al Coroanei bavareze și înnobilat în conformitate cu statutul său. Începând cu anul 1910, Linde a început să transfere din responsabilități fiilor lui, Friedrich și Richard și ginerelui său, Rudolf Wucherer. El a continuat sa fie parte din consiliul de supraveghere. Carl von Linde a murit la München în 1934, la vârsta de 92 de ani.