fbpx

15 sfaturi pentru părinții ai căror copii participă la cursurile școlare online

Site-ul Healthline prezintă o listă cu 15 sfaturi pentru părinții ai căror copii participă la cursurile școlare în sistem online:

 1. Pregătiți uniformele și hainele școlare în avans. Această recomandare este valabilă pentru elevii din școlile care le  interzic elevilor să poarte pijamale, iar unele le cer să poarte uniforma.
 2. Încărcați echipamentele digitale (laptopuri, tablete etc.) cu o noapte înainte. Asigurați-vă că încărcătoarele și cablurile sunt depozitate într-o anumită zonă a casei, la sfârșitul zilei școlare.
 3. Configurați un program clar pe care copilul dumneavoastră îl poate urma (pentru copiii mai mici folosiți imagini pentru a ilustra rutina zilnică). Afișați programul zilnic într-un loc cu o bună vizibilitate din casa dvs. sau pe frigider.
 4. Începeți ziua cu o igienă bună. Ținerea pasului cu obiceiurile zilnice bune vă va ajuta să dați tonul zilei. Asigurați-vă că copiii se spală, se îmbracă și se spală pe dinți înainte de începerea cursurilor.
 5. Spuneți în mod consecvent cuvinte pozitive de apreciere față de efortul copiilor. Acestea îi vor încuraja.
 6. Încercați variante simple de mic dejun sănătoas care pot fi preparate în prealabil.
 7. Încercați să limitați distragerea atenției. Luați în considerare păstrarea televizorului oprit, scoaterea jucăriilor din zona de învățare și limitarea muzicii de fundal.
 8. Creați un spațiu de lucru desemnat special pentru elev. Poate fi o zonă unde există un birou, o masă de familie sau orice zonă cu suficient spațiu de lucru.
 9. Observați și răsplătiți copilul pentru un comportament pozitiv. Ocazional, părinții observă când un copil se comportă greșit, dar părinții ar trebui, de asemenea, să-și laude copilul în mod intenționat atunci când observă că sunt pe drumul cel bun și respectă rutina.
 10. E bine să aveți un carnețel special sau un folder pe telefonul mobil, unde să stocați parolele pentru diferite instrumente online.
 11. Urmați eticheta Zoom. Unele școli solicită elevilor să fie vizibili fizic la orele online și majoritatea preferă să evitați utilizarea unor filtre de fundal ciudate. În același timp, utilizarea unui fundal standard poate ajuta elevii să se simtă mai confortabil, deoarece  imaginile din interiorul casei nu sunt afișate pentru comparație. Asigurați-vă că copilul dvs. știe cum să mențină microfonul dezactivat, cu excepția cazului în care profesorul se angajează cu ei în conversație și le solicită ca microfonul să fie deschis.
 12. Ajutați copiii să rămână organizați păstrând materialele școlare într-o zonă desemnată special în acest sens. Dacă zona de lucru este, de asemenea, un spațiu comun (cum ar fi masa din sufragerie), utilizați o cutie sau chiar un coș de rufe pentru a păstra instrumentele școlare, în cazul în care trebuie să le împacheteze și să le mute în fiecare zi.
 13. De-a lungul acestei experiențe, stabiliți un parteneriat cu profesorii copilului dumneavoastră. Spuneți-le ce funcționează bine și ce nu. Dacă copilul dumneavoastră are nevoie de resurse suplimentare, solicitați-le.
 14. Pentru a ajuta un copil să se concentreze, asigurați-vă că un adult îl poate supraveghea. Mai ales la vârste mici, când copiii știu că nu sunt urmăriți, sunt mai predispuși să își lase atenția distrasă.
 15. Verificați periodic copilul pentru a vedea cum se adaptează emoțional la experiența virtuală de învățare. Ascultați  cu empatie motivele de bucurie, dar și pe cele de nemulțumire, pe care copilul dumneavoastră le poate exprima.

sfaturi pentru părinții

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.