fbpx

Vlad Alexandrescu denunță ororile din Protecția Copilului: trafic de carne vie, mâini tăiate și abuzuri ale asistenților maternali

În emisiunea ”Oameni de colecție”, realizată de Cătălin Striblea la Digi FM, senatorul USR Vlad Alexandrescu a făcut mai multe dezvăluiri despre abuzurile și ceea ce numește ”sistem mafiot” din Direcțiile de Protecție a Copilului din România. De asemenea, Alexandrescu a vorbit și despre abuzurile asistenților maternali, exemplificând cu situația unui copil căruia cel care ar fi trebuit să îl îngrijească i-a tăiat mâna, pentru a face cangrenă.

Alexandrescu a lansat o carte document despre situația centrelor de plasament din România, numită „Copiii lui Irod. Raport moral asupra copiilor lăsați în grija statului”.

Parlamentarul USR afirmă că există un sistem mafiot în direcțiile pentru protecția copilului din România și complicități între asistenții maternali și medici. El a precizat că a făcut și sesizări la Parchet, pentru abuzurile pe care le-a întâlnit.

Potrivit senatorului, care a investigat mai multe centre de plasament din țară, acestea sunt pline de copii care dispar cu zilele sau lunile și de directori sau îngrijitori cărora nu le pasă. De asemenea, sunt o sursă bună pentru traficanții de carne vie sau proxeneți: „Copiii spun că e ca și cum ai face 18 ani de pușcărie. Multe dintre centre sunt folosite pentru trafic de copii și de carne vie. Am avut un caz, la un centru de plasament din Cisnădie, unde copiii dispăreau cu lunile. Dacă întrebai unde sunt, ni se zicea că sunt la stână. Culmea e că la acea stână era o anchetă din cauza unor acuzații de proxenetism. Dar directorul centrului nu era deranjat și nici îngrijorat că lipsesc copiii”.

Vlad Alexandrescu a explicat și care este rolul izolatorului într-un centru de plasament: „Izolatorul e o odaie în fiecare centru de plasament. În cazul în care se declanșează o boală contagioasă, copilul e ținut acolo până ajunge la spital. În zilele noastre, izolatorul se folosește că mijloc de pedeapsă. În carte, aveți mărturii de la copii care au stat 2-3 săptămâni la izolator, fără să iasă nici măcar ca să mănânce. E ca un fel de detenție”.

Alexandrescu a prezentat și un caz foarte grav de abuz al asistenților maternali. Un băiețel a fost plasat, alături de sora sa, în grija unui asistent maternal. Într-o zi, asistentul maternal a luat-o pe fetiță în baie și a închis ușa. Când băiețelul a intrat în baie, a văzut-o pe sora sa și cada pline de sânge și un cuțit pe chiuvetă. Îi fusese tăiată mâna. După ce s-a infectat, au dus-o la spital. Medicii le-au spus asistenților maternali că cea mică a făcut cangrenă, iar dacă mai întârziau câteva zile, ea ar fi murit: „E povestea unui băiețel care a fost în asistență maternală cu sora lui. Să iei o fetiță să îi tai mâna astfel încât să îi provoci o cangrenă, e o formă patologică. Cineva sănătos nu poate face așa ceva. Sunt cazuri de violență extremă. Copilul ăla te face să ai un job, un salariu. Dar uneori intrăm într-o zona în care asistenții maternali suferă de tot felul de patologii. Am avut cazuri de copii bătuți, maltratați și obligați să meargă la muncile câmpului”.

Emisiunea integrală, aici:

Oameni de colecție: Vlad Alexandrescu

Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu este invitatul lui Cătălin Striblea la Oameni de colecție

Publicată de Digi FM pe Vineri, 14 iunie 2019

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.