fbpx

Vineri, 5 noiembrie, vom afla cum se vor desfășura cursurile începând de săptămâna viitoare

Decizia privind forma în care vor funcționa școlile va fi anunțată vineri, a declarat, azi, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Numărul tezelor susținute de elevii de gimnaziu și liceu se va reduce în acest an școlar, a mai declarat ministrul Educației.

Am decis să reducem numărul de teze pe care elevii îl vor susține în acest an școlar. La gimnaziu se vor da 2 teze în loc de 3. La liceu, se reduce numărul de la 4 la 3”, a spus Cîmpeanu.

Totodată, el a precizat că vineri 5 noiembrie va anunța cum se vor desfășura cursurile începând de luni, dar a subliniat că Ministerul Educaţiei va rămâne consecvent principiului ca școlile să continue în format fizic.

„Două săptămâni de vacanţă a fost maximum care poate fi recuperat. Pe 8 noiembrie, şcoala va începe. Există un document în care s-au prezentat măsuri propuse spre aprobare. Ministerul Educaţiei va rămâne consecvent principiului ca şcolile să continue în format fizic.”

Alte declarații ale Ministrului Educației, Sorin Câmpeanu: 

” Nu voi abdica de la acest principiu – școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică atât timp cât se asigură siguranța. Vom avea consultări cu autorităţile sanitare şi vineri vom anunţa cum se vor deschide şcolile”

Dacă în jumătate de țară avem o rată scăzută, nu vom ajunge în situația ca acele școli să nu funcționeze fizic”, a declarat Cîmpeanu.

Știre în actualizare. Revenim. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *