Victor Ciunca, adolescentul român care i-a ridicat în picioare pe parlamentarii britanici

Un adolescent originar din România i-a reprezentat pe elevii din Țara Galilor în Camera Comunelor din Parlamentul britanic, unde a ținut un discurs emoționant pe tema afecțiunilor mintale. Victor Ciunca a vorbit despre necesitatea ca Parlamentul să aloce fonduri suficiente pentru îngrijirea copiilor cu probleme de sănătate mintală.

”Este nevoie să desfășurăm noi campanii pentru a îmbunătăți și a menține îngrijirea copiilor cu probleme de sănătate mentală precum depresie, stres și anxietate”, a spus Ciunca. El a amintit că aceste probleme afectează unul din zece tineri.

La final, el a mulțumit audienței în limba română.

Membrii Camerei Comunelor s-au ridicat în picioare și l-au ovaționat la scenă deschisă.

Victor Ciunca este membru al Parlamentului Tinerilor din Marea Britanie, unde reprezintă Cardiff.

Discursul a fost postat pe Facebook de mama sa, Diana Ciunca. În postare, aceasta a scris: ” Victor Ciunca sunt mândră de tine!”

Pe contul său de Twitter, adolescentul s-a declarat entuziasmat de experiență: ”9 Noiembrie 2018 a fost, poate, cea mai importantă zi din viața mea. Am învățat multe în această perioadă și toate acestea s-au întâmplat datorită vouă, celor care ați crezut în mine. Vă mulțumesc pentru tot sprijnul!”

Părinții lui Victor Ciunca sunt originari din România și au emigrat în Marea Britanie.

Romanian teenager representing Wales and the young people of the UK in House of Commons, speaking about young people mental health issues and asking The Government that the funds allocated to be used efficiently. His last sentence was in Romanian and in Cymraeg! Victor Ciunca sunt mândră de tine!

Publicată de Diana Ciunca pe Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018