fbpx

Valoarea burselor de merit și de performanță în Sectorul 4: 11 lei pentru semestrul doi al anului școlar trecut

Părinții elevilor cu burse de merit și de performanță dintr-o școală din Sectorul 4 au fost înștiințați de conducerea unității de învățământ că pot merge să ridice banii aferenți semestrului 2 al anului școlar 2019-2020.

În mesajul respectiv, obținut de Educație Privată, există precizarea că bursele vor fi acordate doar pentru săptămâna de școală în care școlarii au participat la cursuri în firmat fizic. Suma estimată de direcțiunea școlii este de 11 lei.

Daniel Băluță, declarații contradictorii despre bursele școlare

Pe 9 martie, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, spunea că  bursele școlare pentru semestrul respectiv vor fi achitate lunar pentru elevii cu rezultate bune la învățătură – indiferent de forma de învățământ – primar, gimnazial sau liceal.

“Primăria Sectorului 4 respectă legea și va continua să asigure accesul la educație al fiecărui copil. Încercăm să venim în sprijinul elevilor noștri și al părinților lor, prin achitarea la timp către unitățile de învățământ a sumelor necesare plății burselor, în condițiile prevăzute de lege, în funcție de limitele bugetare și în acord cu actele administrative adoptate de Consiliul Local al Sectorului 4. Am decis, ca bursele – indiferent de tipul acestora – să fie achitate lunar din acest semestru, astfel încât să nu mai existe întâzieri și, cu ajutorul responsabililor din unitățile de învățământ, sper că nici erori în plata acestora”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.  

În august 2020, când mai mulți părinți semnalaseră deja întârzieri la plata burselor, Băluță declara pentru Hotnews:

”Până acum am plătit bursele pentru clasele I-VIII. Până la finalul lunii august vom plăti și pentru clasele IX-XII. Am întârziat deoarece Ministerul de Finanțe nu a putut să onoreze sumele prevăzute în fila de buget. Și ei au primit mai puțini bani din TVA și impozitul pe venit, astfel că și la noi au ajuns mai puțin. În medie am primit cu 30% mai puțini bani, dar am avut luni când am primit și cu 40% mai puțin”

performanță

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.