fbpx

USLIP Iași, în mijlocul unui scandal, după o postare pe Facebook în care susținea boicotul la prezidențiale

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi  a postat pe pagina sa de Facebook, un text în care era susținut boicotul la alegerile din 24 noiembrie. Postarea, apărută pe pagină duminică dimineață,  era semnată Laviniu Lăcustă. Acesta este chiar președintele USLIP Iași.

Postarea a provocat reacții de nemulțumire din partea cititorilor paginii. Unii dintre aceștia, care s-au prezentat drept membri ai sindicatului, au ripostat afirmând că nu plătesc cotizație la sindicatul respectiv pentru a fi descurajată participarea la vot. În cele din urmă, administratorul paginii a șters postarea.

Despre USLIP Iași

Potrivit informațiilor publicate pe pagina sa de internet, Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi este o organizaţie sindicală înfiinţată în data de 10 martie 1990, de atunci şi până în prezent păstrându-şi renumele de cea mai importantă structură sindicală judeţeană din ţară.

Pentru o bună desfăşurare a activităţii şi pentru performanţă în obiectivele propuse, în cadrul sindicatului îşi desfăşoară activitatea un număr de patru angajaţi: doi juristi, un contabil şi un secretar, precum şi organele de conducere ale U.S.L.I.P. IAŞI: Biroul Executiv care numără 8 membri şi Consiliul Judeţean cu 19 membri în componenţă.

Pentru că s-a dorit asigurarea unor  facilităţi, sindicatul a investit într-o serie de obiective, care se află astăzi puse la dispoziţia fiecărui membru de sindicat: Vila “Sindi Tour” din localitatea Sângeorz Băi, judeţul Bistriţa Năsăud, Agenţia de Turism   “ Sindi Tour”, un teren situat în localitatea Vatra Dornei unde deja se afla in constructie viitorul hotel al USLIP IASI din localitatea mentionata.

Principalele obiective ale organizaţiei sunt: apărarea drepturilor salariaţilor din învăţământ, refacerea statutului socio-profesional al acestora, apărarea libertăţilor individuale şi colective prevăzute în legislaţia din învăţământ, în vederea atingerii acestor obiective, reprezentanţii sindicatului participând activ la toate formele de dialog social şi negociere cu partenerii de decizie de la nivel judeţean: Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. Consiliul Judeţean. Prefectura, Consiliile Locale ca organe ce adoptă bugetele unităţilor de învăţământ, Primăria ca ordonator principal de credite, precum şi cu toate instituţiile menite să aplice legislaţia muncii şi protecţiei sociale, ordinea de drept şi apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, cu organizaţiile patronale şi structurile politice.

USLIP Iasi este afiliat la FSLI.