fbpx

UNICEF Germania: Pandemia de Covid-19 a produs efecte majore asupra copiilor

Un raport al UNICEF Germania, publicat la un an de la primul lockdown impus pentru oprirea răspândirii coronavirusului arată că măsurile de carantină și pandemia, în general, au produs „efecte majore” asupra copiilor, tinerilor și familiilor, anunță Digi 24.

După un an de pandemie, copiilor şi tinerilor le lipsesc multe dintre lucrurile care le conferă bunăstare. Din cauza închiderii şcolilor şi a restricţiilor privind viaţa personală, acestora le lipsesc în prezent exerciţiile fizice, distracţia şi interacţiunea cu colegii, a explicat Georg Graf Waldersee, preşedintele Consiliului de administrație al UNICEF Germania, citat pe site-ul organizației.

„Protejarea drepturilor copiilor trebuie să primească acum prioritate. Este necesar să se convoace un summit pentru copii, adolescenți și familii pentru a face față consecințelor crizei Corona. Și acolo, copiii și tinerii înșiși trebuie să primească o voce ”, a declarat Georg Graf Waldersee.

Potrivit oficialului, perioada îndelungată de izolare şi privarea de lucruri familiare îi pot face pe copii şi tineri să se închidă în ei, pentru că le lipseşte din ce în ce mai mult încrederea şi perspectiva. Pe de altă parte, problemele de la şcoală pot avea ca rezultat mai puţine oportunităţi de angajare pentru unii dintre ei.

„Tinerii din Germania s-au arătat foarte solidari în pandemie”, a spus Elke Büdenbender, un alt membru al conducerii UNICEF. „Dar cu cât durează mai mult criza, cu atât este mai mare povara, mai ales pentru tineri și cu atât mai mult își ating limitele”, a afirmat acesta.

„Tinerii din Germania s-au arătat foarte solidari în pandemie”, a spus Elke Büdenbender, un alt membru al conducerii UNICEF. „Dar cu cât durează mai mult criza, cu atât este mai mare povara, mai ales pentru tineri și cu atât mai mult își ating limitele”, a afirmat acest

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.