fbpx

Un elev din Suceava s-a calificat la 6 olimpiade naționale

Foto: Monitorul de Suceava

Performanță spectaculoasă a unui elev al Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, care  s-a calificat la șase olimpiade naționale.

Povestea sa a fost relatată de Monitorul de Suceava.

Originar din Vatra Dornei, Paul Burcă este elev în clasa a XII-a, la profilul matematică–informatică.

Științele exacte, de care este preocupat din clasele primare, i-au adus cinci dintre calificările din acest an, la naționalele de Matematică, Fizică, Informatică, Chimie și Științe ale Pământului – la care s-a adăugat „accidental”, după cum mărturisește, calificarea la Olimpiada de Lingvistică.

Programul competițional din acest an îi permite, însă, să participe la patru dintre olimpiade, fiind nevoit să renunțe la Informatică și la Lingvistică.

„Am fost încurajat încă din clasele mici să merg la competiții, iar din clasa a V-a particip anual la Olimpiada Națională de Matematică. Tot de mic eram interesat de documentare, eram captivat de Discovery sau National Geographic, care cred că au cântărit la pasiunea mea ulterioară pentru fizică.

Totodată, am avut și foarte mare noroc să dau peste profesori care într-adevăr erau dispuși să lucreze cu mine, să coopereze, să mă pregătească după program, în vacanțe, profesori dornici de a împărtăși.

Și aici, la <Ștefan cel Mare> Suceava, am avut noroc de profesorii pe care i-am găsit, dispuși să lucrăm, să-mi dea materiale, să-mi explice”, a declarat Paul Burcă pentru Monitorul de Suceava.

 Citește povestea lui Paul Burcă, integral, în Monitorul de Suceava.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.