fbpx

Trump cere deschiderea completă a școlilor. Școala unde învață fiul său anunță că nu va face acest lucru

În timp ce președintele Trump cere imperativ deschiderea totală a unităților de învățământ, școala privată unde este elev fiul său are alte planuri, anunță New York Times.

Școala la care învață fiul președintelui Trump nu se va redeschide complet în septembrie, din cauza îngrijorării legate de evoluția pandemiei de coronavirus, în ciuda insistenței președintelui ca elevii din toată țara să fie readuși în sălile de clasă, din toamnă.

Școala Episcopală St. Andrews, o școală privată din suburbiile statului Maryland din Washington, a anunțat într-o scrisoare către părinți că a decis să adopte un model hibrid pentru toamnă, care să permită o participare limitată la cursurile de la clasă, sau să organizeze toate cursurile complet online, așa cum a făcut în această primăvară. Școala va lua o decizie finală la începutul lunii următoare.
„Sperăm că situația și condițiile de sănătate publică vor sprijini implementarea modelului hibrid în toamnă”, se afirmă în scrisoarea semnată de Robert Kosasky, șeful școlii și de David Brown, asistentul șef.

Dacă școala optează pentru modelul hibrid, studenții din clasa a VII-a până la a XII-a vor alterna învățarea în campus și învățarea la distanță, jumătate dintre studenți învățând de la distanță în fiecare săptămână. Barron Trump, 14 ani, cel mai tânăr dintre cei cinci copii ai președintelui, a petrecut ultimii trei ani la St. Andrews.
Donald Trump a insistat în repetate rânduri ca școlile să se deschidă pe deplin și a amenințat că va reține fondurile federale din districtele care nu vor face acest lucru.

Liderii sindicali ai profesorilor au declarat că situația școlii St. Andrews ar trebui să-i dea de înțeles lui Trump cât de complicată este deschiderea școlilor care încearcă să echilibreze nevoile educaționale ale copiilor și preocupările de sănătate ale personalului, ale studenților și ale comunității.