fbpx

Toate școlile din orașul Arad trec în scenariul galben, din cauza creșterii incidenței COVID-19

Toate şcolile din orașul Arad vor organiza cursurile conform „scenariului galben” începând de miercuri, din cauza incidenţei COVID-19 în localitatea respectivă. Aceasta a ajuns la 1,27 de cazuri la mia de locuitori, anunță agenția de presă AGERPRES.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Arad, Marius Gondor, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că decizia a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma analizei situaţiei răspândirii noului coronavirus în ultimele 14 zile.

„Direcţia de Sănătate Publică Arad ne-a transmis o rată de incidenţă de 1,27, iar asta înseamnă că ciclul primar, clasele a VIII-a şi a XII-a vor merge fizic la şcoală, iar din clasele intermediare, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a, vor merge doar o jumătate din clasă la şcoală, jumătatea cealaltă fiind acasă şi li se va transmite lecţia online, urmând ca săptămâna viitoare cele două jumătăţi să-şi schimbe rolul”, a spus Gondor.

El a precizat că în „scenariul galben” vor funcţiona şi şcoli din alte localităţi în care incidenţa cazurilor a crescut. În total, 173 de şcoli din tot judeţul, inclusiv cele din municipiul Arad, vor funcţiona în „scenariul galben” în următoarea perioadă.

În „scenariul roşu” vor funcţiona 17 formaţiuni de studiu, adică grupe de grădiniţe sau clase de elevi, de la unităţi de învăţământ în care au fost descoperite cazuri de COVID-19 la profesori sau copii. Totodată, în patru şcoli vor fi în „scenariul roşu” ciclurile gimnazial sau liceal.

În „scenariul verde” vor rămâne 270 de unităţi şcolare din judeţ.

orașul Arad

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.