fbpx

TikTok a publicat un nou ghid pentru protecția copiilor, în colaborare cu Asociația Părinților și Profesorilor

TikTok s-a asociat cu Asociația Părinților și Profesorilor din SUA, pentru a crea un nou ghid pentru părinți, care oferă informații cheie pentru a-i ajuta să își protejeze copiii atunci când folosesc aplicația. Potrivit publicației Social Media Today, ghidul prezintă diferitele măsuri și instrumente pe care TikTok le are la dispoziție pentru a proteja tinerii de abuzuri online și agresori.

Ghidul de 20 de pagini acoperă toate aspectele legate de funcționarea TikTok, ajutând părinții să înțeleagă mai bine elementele cheie.

Ghidul acoperă toate diversele elemente de protecție ale TikTok, inclusiv filtrele de comentarii și setările de confidențialitate ale contului.

Ghidul este disponibil, integral, aici.

De asemenea, include o prezentare generală a funcției TikTok Family Pairing, care le permite părinților să urmărească atent ceea ce fac copiii lor în aplicație și note despre cadourile virtuale, care nu sunt disponibile pentru utilizatorii sub 18 ani.

Ghidul conține, de asemenea, o listă de verificare a caracteristicilor de confidențialitate și siguranță pe care părinții trebuie să le ia în considerare pentru a beneficia de o protecție suplimentară.

Teoretic, TikTok nu este disponibil din punct de vedere tehnic, în forma de acces complet, pentru persoanele cu vârsta sub 13 ani – după cum explică și ghidul:

Există o versiune a „utilizatorilor mai tineri” a TikTok disponibilă celor cu vârsta sub 13 ani, care include protecții suplimentare de confidențialitate și siguranță. Dar, din punct de vedere tehnic, tinerii nu ar trebui să poată accesa toate caracteristicile aplicației.

Există, însă modalități prin care mulți minori ocolesc aceste restricții. Datele interne de la TikTok arată că o treime din toți utilizatorii din SUA ai platformei au vârsta sub 14 ani. Acesta este motivul pentru care este important ca părinții să înțeleagă cât de mult este posibil despre aplicație. Pe măsură ce platforma continuă să câștige popularitate, tot mai mulți tineri sunt atrași de ea, pentru a vedea ce postează prietenii lor sau ce conținut creează creatorii lor preferați.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *