fbpx

Texas. Zeci de cărți revizuite și eliminate din școli, inclusiv Biblia și o adaptare a Jurnalului lui Anne Frank

foto: cnn.com

cărți revizuite

Autoritățile dintr-un district școlar de lângă Fort Worth, Texas, au ordonat personalului școlii și bibliotecarilor să elimine temporar anumite cărți, inclusiv Biblia și o adaptare ilustrată a Jurnalului lui Anne Frank, potrivit CNN.

Consiliul de administrație al districtului școlar independent Keller a adoptat săptămâna trecută politici care stabilesc noi standarde pentru modul în care cărțile și alte materiale didactice sunt alese pentru școli. Pe lista măsurilor se află și o perioadă de 30 de zile de examinare a cărților înainte de a fi achiziționate de biblioteci și eliminarea acestora de pe rafturi cât timp sunt revizuite.

Districtul școlar Keller permite părinților, angajaților și rezidenților districtului să conteste cărțile și materialele didactice utilizate în școli. Un comitet analizează apoi dacă acestea sunt adecvate din punct de vedere educațional și decide dacă materialul va rămâne în școli, se arată pe site-ul districtului. Grupul poate decide, de asemenea, să limiteze utilizarea materialelor la anumite clase sau să le interzică elevilor să le primească dacă nu au permisiunea părinților.

Cărțile contestate

„În acest moment, administrația Keller ISD cere personalului și bibliotecarilor din campusul nostru să examineze cărțile care au fost contestate anul trecut pentru a determina dacă îndeplinesc cerințele noii politici”, a confirmat districtul școlar într-o declarație, după ce un e-mail trimis directorilor a ajuns în posesia unui ziar local.

Cărțile care au fost contestate în ultimul an includ unele care explorează experiențele LGBTQ, precum „All Boys Aren’t Blue” de George M. Johnson, pe care comitetul a decis să o păstreze în licee, și „Gender Queer” de Maia Kobabe, care a fost scoasă din campusurile districtului, conform site-ului districtului. Romanul lui Toni Morrison „The Blueest Eye” a fost, de asemenea, contestat și păstrat de comitet.

Noile politici privind bibliotecile și materialele educaționale au fost aprobate în unanimitate de consiliu pe 8 august. Decizia a venit în contextul în care discuțiile cu privire la cărțile bibliotecii școlare și curriculumul au devenit probleme cheie în întreaga țară. O analiză din aprilie a PEN America, o organizație de promovare a literaturii și a libertății de expresie a constatat că 1.586 de cărți au fost interzise în 86 de districte școlare din 26 de state, între 31 iulie 2021 și 31 martie 2022.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.