fbpx

Szekely: Meditațiile cu propriii elevi ar putea fi abatere disciplinară, în noua lege. Dacă se repetă, poate interveni desfacerea contractului de muncă

Radu Szekely, consilier al ministrului Educației, a declarat, în seara aceasta, la TVR, că meditațiile cu propriii elevi ar putea constitui abatere disciplinară, conform noii Legi a educației. 

”Interdicția va fi prevăzută în proiectul noii legi a educației, dar foarte specific, în legătură cu elevii de la clasă. Sancțiunile se discută, poate reprezenta o abatere disciplinară, care poate duce și la desfacerea contractului de muncă, dacă se repetă”, a spus Szekely, la emisiunea ”Referendum” de la televiziunea publică.

”Nu putem interzice nimănui dreptul la inițiativă, dar, atât timp cât ești angajat în sistemul de învățământ, prin contractul de muncă se pot impune anumite condiții, printre care și cea de a nu face meditații cu propriii elevi.

Nu suntem de acord cu interzicerea totală. Nu vrem să eliminăm o cerință din piață”, a mai spus reprezentantul Ministerului Educației.

Pe 17 mai, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, la Digi 24, că, atunci când interzicerea meditațiilor cu elevii de la clasă va fi reglementată prin lege, vor exista și sancțiuni.

”Cu siguranță luăm în calcul și sancțiuni pentru nerespectarea legii. Juriștii sunt cei în măsură să stabilească sancțiuni corelate cu gravitatea abaterilor”, a spus ministrul. El a precizat că acest act normativ ar putea să intre în vigoare ”foarte rapid, chiar din anul școlar 2022-2023.”

”Meditațiile se practică în orice alt stat european. Nu poți să îi interzici unui părinte care dorește o pregătire suplimentară pentru propriul copil să facă acest lucru. Pregătirea suplimentară este în interesul educației. Pe de altă parte, vrem să avem relevanța notelor și vrem să avem și respectarea condițiilor de etică în sistemul de educație. Relevanța notelor are de suferit atunci când un profesor face meditații cu elevi de la propria clasă, pe care, mai apoi, îi notează”, a explicat ministrul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.