fbpx

SUA: Peste 2000 de elevi și angajați ai școlilor din cinci state au intrat în carantină după începerea cursurilor

carantină

Pentru multe școli din SUA care au fost redeschise, revenirea la învățarea în persoană a fost oprită brusc după apariția unor noi cazuri de Covid-19, anunță CNN.
Peste 2.000 de elevi, profesori și membri ai personalului din cinci state au fost carantinați după ce au fost raportate cel puțin 230 de cazuri de coronavirus. Este un început sumbru al anului școlar, despre care mulți sperau că ar putea marca începutul revenirii la normalitate, dar un expert a avertizat de multă vreme că va costa, observă jurnaliștii CNN.
Mai multe studii au arătat cât de ușor pot copiii să se contamineze cu noul coronavirus și să-l răspândească. Pe de altă parte, unii pediatri avertizează că învățarea la distanță are consecințe negative pentru elevii de școală primară și pentru părinții care lucrează.

În districtul școlar Cherokee din Georgia, peste 1.100 de elevi, profesori și membri ai personalului sunt în carantină după ce au fost raportate cazuri Covid-19. Districtul a început învățarea la clasă pe 3 august, iar marți a raportat 59 de cazuri pozitive. Perioada de carantină de două săptămâni a afectat mai mult de o duzină de școli.„Nu pare să fi fost o redeschidere de succes”, a declarat fosta profesoară Miranda Wicker, miercuri seara, în emisiunea lui Don Lemon, de la CNN. Wicker a vorbit cu profesorii din district, care spun că au cerut măsuri de siguranță, cum ar fi obligația de a purta mască de protecție, dar districtul nu a aplicat acest lucru.
Situația este asemănătoare în Alabama, Mississippi, Oklahoma și Indiana, iar districtele școlare aplică și acolo carantinarea. Situația i-a determinat pe mulți profesori să fie din ce în ce mai reticenți la ideea de a reveni la școală, precizează jurnaliștii de la postul de televiziune CNN. În același timp, președintele Trump cere, în continuare, ca procesul de redeschidere a școlilor să meargă mai departe.