fbpx

Știrile Pro Tv: O elevă în vârstă de 10 ani este însărcinată în luna a cincea

Photo 32944237 © Pojoslaw | Dreamstime.com

Autorităţile au descoperit că o elevă, în vârstă de zece ani, este însărcinată în luna a cincea, relatează Știrile Pro Tv.

Potrivit sursei citate, tatăl ar fi tot un minor de 16 ani, iar sarcina ar fi fost ascunsă chiar şi de mama fetei. Autorităţile au făcut o comisie pentru a se stabili ce se va întâmpla cu copila însărcinată, iar poliţiştii au declanşat la rândul lor o anchetă.

Cazul a fost descoperit după ce fata nu a mai mers la şcoală.

Medicii au stabilit că sarcina este mult prea înaintată şi atunci s-a decis ca minora să o ducă până la capăt, sub atenta supraveghere a specialiştilor.

Aproape un sfert (23%) dintre mamele sub 18 ani din Uniunea Europeană trăiesc în România, țară care ocupă primul loc la acest capitol, în rândul statelor membre, anunța, în urmă cu un an, organizația Salvați Copiii, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, datele Eurostat arată că numai în 2018, 8.621 de fete au devenit mame înainte de vârsta majoratului (10-17 ani), iar 725 dintre ele s-au aflat în această situație înainte de a împlini 15 ani. Situația este cu atât mai critică, cu cât mai puțin de două procente dintre acestea spun că au interacționat cu serviciile publice de asistență socială, potrivit unei anchete sociologice realizate de Salvați Copiii
România.
Analiza privind condițiile de viață, locuire și stare de sănătate a gravidelor, copiilor și mamelor cu copii
sub 5 ani din mediul rural, realizată sub forma unei anchete sociologice și lansată în 7 iulie, în cadrul
dezbaterii organizate de Salvați Copiii România și Administrația Prezidențială, relevă câteva aspecte
cronice și cu repercusiuni sociale. Astfel:
Sub 2 procente dintre mamele minore spun ca au interacţionat cu serviciile publice de asistenţă
socială.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-pregnant-belly-close-up-nature-image32944237

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.