fbpx

Vizita Papei și închiderea școlilor. ISMB: Unitățile de învățământ pot decide dacă suspendă cursurile și joi

Unităţile de învăţământ au posibilitatea de a analiza oportunitatea suspendării orelor de curs şi pentru joi cu aprobarea consiliilor de administraţie, în contextul vizitei Sanctităţii Sale, Papa Francisc, a anunţat, marţi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, citat de AGERPRES.

„Pentru organizarea în condiţii de siguranţă a acţiunii, unităţile de învăţământ au posibilitatea de a analiza oportunitatea suspendării orelor de curs şi în data de 30 mai 2019, cu aprobarea Consiliilor de Administraţie. Aceste unităţi vor informa în scris Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti până miercuri, 29 mai 2019”, precizează sursa citată.

ISMB menţionează că lista nominală a şcolilor aflate în această situaţie va fi afişată public, miercuri, pe site-ul www.ismb.edu.ro.

„Urmare a vizitei Sanctităţii Sale, Papa Francisc, din 31 mai 2019, la Bucureşti, Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti, în urma consultărilor comune din data de 27 mai 2019, au propus suspendarea orelor de curs în toate unităţile de învăţământ preuniversitar, de stat şi particular, în ziua de 31 mai 2019″, se precizează în comunicat.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie. Călătoria apostolică a Suveranului Pontif începe de la București, unde vineri, 31 mai, de la ora 18.10, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Iosif.