fbpx

Universitatea din București, prima poziție pe plan național în clasamentul Times Higher Education Impact Rankings 2021

Universitatea din București are cele mai bune performanțe la nivelul învățământului superior românesc în privința impactului social și economic, conform clasamentului Times Higher Education Impact Rankings 2021, unul dintre cele mai cunoscute rankinguri din spațiul academic global, informează un  comunicat al UniBuc.

Conform clasamentului Times Higher Education Impact Rankings 2021, Universitatea din București se poziționează în marja 301-400, din 1.115 instituții participante, dovedindu-și, încă o dată, adeziunea la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. De altfel, unul dintre principiile fundamentale promovate de Universitatea din București vizează implicarea civică, prin care UB își reconfirmă rolul în societate și își reafirmă aspirația de a propune soluții bazate pe cunoaștere pentru problemele actuale ale societății.

În mod concret, Universitatea din București figurează la 8 categorii din cele 17 analizate, evidențiindu-se în domenii precum “Quality Education”, “Gender Equality”, “Peace, Justice and Strong Institutions”, “Reduced Inequalities” și “Decent Work and Economic Growth”. Astfel, Universitatea din București se află pe locul 44 din 966 de instituții la categoria “Quality Education” și pe locul 38 din 776 de instituții la categoria “Gender Equality”, în timp ce la categoria “Peace, Justice and Strong Institutions” se clasează în marja 101-200, iar în domeniile “Reduced Inequalities” și “Decent Work and Economic Growth”, UB se încadrează în marja 201-300. 

Detaliind, rezultatele Universității din București poziționează instituția drept prima universitate din România la categoriile “Quality Education”, “Gender Equality” și “Peace, Justice and Strong Institutions”.

Criteriile în funcție de care sunt clasificate instituțiile de învățământ superior în topul Times Higher Education Impact Rankings au la bază cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. Topul evidențiază impactul universităților asupra societății, pe baza succesului acestora în atingerea unor obiective precum “Good Health and Wellbeing”, “Gender Equality”, “Decent Work and Economic Growth”, “Reduced Inequalities” sau “Peace, Justice and Strong Institutions”, “Partnership for the Goals”.

În clasamentul Times Higher Education Impact Rankings 2021, Universitatea din București este urmată, în marja 401-600, de alte două universități membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Academia de Studii Economice din București, precum și de Universitatea Politehnica din București.