fbpx

Cîmpeanu solicită relaxarea scenariilor de prezență fizică în școli din 5 mai

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, la Digi 24, că săptănâna viitoare autoritățile vor analiza dacă scenariile epidemiologice pentru revenirea copiilor în școli cu prezență fizică, după 5 mai pot fi relaxate.

”Săptămâna care urmează va fi făcută o analiză, o fotografie a momentului, pentru a vedea dacă ne permitem mai multă prezență fizică decât în scenariile anunțate. Dacă situația epidemiologică ne permite, iar acest lucru va fi analizat de cei cu competențe în domeniu. Noi vom propune acest lucru” a spus ministrul

Acesta a adăugat că a solicitat azi să fie analizată eliminarea condițiilor de înjumătățire a colectivelor din clasele terminale.

O a doua cerere anunțată de ministru a fost aceea ca școlile speciale să fie deschise integral cu prezență fizică, la revenirea din vacanță.

”Sunt peste 27.000 de elevi cu cerințe educaționale speciale. Dacă cineva își imaginează că acești elevi pot primi ce au nevoie în online sau acasă, se înșală”, a explicat ministrul Educației.

Câmpeanu a mai spus că a fost ”somat” să întrerupă campania de promovare a vaccinării în școli. ”Îmi pare rău să dezamăgesc anumite persoane, dar nu vom întrerupe această campanie”. Potrivit ministrului, până în acest moment au fost vaccinați 153.000 de angajați ai școlilor.

”Săptămâna care urmează va fi făcută o analiză, o fotografie a momentului, pentru a vedea dacă ne permitem mai multă prezență fizică decât în scenariile anunțate. Dacă situația epidemiologică ne permite, iar acest lucru va fi analizat de cei cu competențe în domeniu. Noi vom propune acest lucru” a spus ministrul ”Săptămâna care urmează va fi făcută o analiză, o fotografie a momentului, pentru a vedea dacă ne permitem mai multă prezență fizică decât în scenariile anunțate. Dacă situația epidemiologică ne permite, iar acest lucru va fi analizat de cei cu competențe în domeniu. Noi vom propune acest lucru” a spus ministrul