fbpx

ULTIMA ORĂ Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila își suspendă cursurile

Sursă imagine: CNN.com

ANUNȚ publicat de Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila pe pagina sa de internet:

Consiliul de Administratie al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti intrunit in regim de urgenta, in data de 08.03.2020 ora 13.00, hotaraste:

  • Suspendarea cursurilor si lucrarilor practice precum si a examenelor pentru toti studentii facultatilor din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti incepand cu data de 09.03.2020 si pana la data de 31.03.2020, in conformitate cu prevederile art.3 din Hotararea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

Ce se întâmplă în mediul preuniversitar

Monica Anisie, ministrul interimar al educației, a făcut un apel la calm, în contextul noilor măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului. Ea a explicat, la postul de televiziune Digi24, cine și în ce condiții ia decizia de suspendare a cursurilor într-o școală,

„Dacă există un caz confirmat, Inspectoratul Școlar Județean, împreună cu DSP, poate să ia decizia suspendarii cursurilor sau chiar închiderea clasei sau școlii, depinde de gravitatea cazului”, a spus Monica Anisie.

„La momentul acesta, vă pot spune că NU am luat în calcul suspendarea sau închiderea unităților de învățământ sau a universităților, pentru că în afară de cazurile de la Timișoara și Hunedoara, nu avem în momentul acesta niciun caz confirmat. Dar împreună cu ministrul sănătății am elaborat o procedură. Vineri a fost transmisă în toate unitățile de învățământ”, a declarat la Digi24 Monica Anisie.

„Nu Ministerul Educației este cel care ia decizia, ci Comitetul național pentru situații speciale de urgență sau Comitetul județean, dacă se întâmplă la nivel județean”, a precizat ministrul interimar al educației.

Anisie a adresat un apel pentru liniștirea celor îngrijorați de ultimele evoluții.

„Aș face un apel la calm, pentru că nu este cazul, deocamdată, să ne alarmăm. Părinții, elevii să meargă la școală!” – spune Monica Anisie.

Ministrul a adăugat că se va consulta luni cu specialiști de la minister, dar și cu ONG-uri pentru a găsi o soluție de realizare a cursurilor într-un sistem online, dacă vor exista multe cazuri de coronavirus. „Dar la momentul acesta nu avem decât patru cazuri confirmate (trei elevi din Timiș și unul din Hunedoara). Sunt convinsă că lucrurile se vor stabiliza acolo, la Timiș, având în vedere că unitatea a fost închisă și se va realiza dezinfecția, cursurile se vor putea relua în curând”, a anunțat Monica Anisie.