fbpx

Sorin Ion: Școlile din București pot solicita în continuare teste la DSP. Sunt teste pe stoc

DSP București a transmis către Ministerul Educației că are pe stoc teste pe care le poate oferi școlilor din Capitală, a declarat pentru Educație Privată secretarul de stat Sorin Ion.

”Răspunsul DSP este ca au stoc de teste pentru testarea de către personalul medical a elevilor. Deci școlile pot solicita astfel de teste. Am luat legătura cu instituția și am întrebat”, a afirmat Sorin Ion.

Declarația vine în contextul în care mai mulți părinți au sesizat, în grupurile de pe Facebook, că unitățile școlare la care învață copiii lor le-au transmis să își facă teste pe propria cheltuială, pentru că nu au mai primit de la DSP.

Conform reglementărilor directorii de unități școlare trebuie să facă solicitări către Direcția de Sănătate Publică.

Exemplu de informare primită de un părinte de la cabinetul medical al școlii:

INFORMARE DIN PARTEA CABINETULUI MEDICAL
Conform noului Ordin comun ME. Nr. 5337/01.10.2021 si MS. Nr. 1082/01.10.2021, elevii nu vor mai fi testati la cabinetul medical al scolii dacat in situatia in care acestia prezinta simptome in timpul programului scolar.
In cazul situatiei suspendarii cursurilor la o clasa si trecerea in invatare online, elevii pot reveni fizic la scoala dupa 14 zile sau incepand cu cea de-a 8-a zi de la data confirmarii cazului pozitiv pentru elevii care prezinta rezultatul CERTIFICAT negativ al testului antigen rapid sau RT-PCR realizat in ultimele 24 de ore.
Prin exceptie, elevii claselor a VII-a si a VIII-a, vaccinati impotriva virusului Sars-Cov-2 pentru care au trecut cel putin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum si elevii care au fost confirmatj pozitiv pentru infectia cu virusul Sars-Cov-2 in ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mau mult de 14 zile de la data testului pozitiv, pot continua cursurile cu prezenta fizica.