fbpx

Sorin Cîmpeanu, informații despre noul an școlar: „Școala va începe pe 13 septembrie”

Într-o conferință de presă susținută astăzi de ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu au fost puse în discuție subiecte cu tematică academică importantă, precum concursul de titularizare, problema plagiatelor în școala doctorală cât și detalii despre condițiile începerii noului an școlar. 

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că școala își va deschide porțile pe 13 septembrie, cu măsurile de rigoare și cadre didactice testate sau vaccinate. 

„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare. Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică”, spune Sorin Cîmpeanu.

El spune și că e posibil ca, pe viitor, cabinetele medicale din școli să fie transformate în centre de vaccinare și se declară împotriva obligativității vaccinării. Ministrul a asigurat părinții și elevii că manualele vor fi pregătite în ziua deschiderii și că nu vor întârzia. 

Bursele vor fi suplimentate, iar suma de 100 lei de care beneficiau elevii va fi majorată. Cîmpeanu si-a exprimat încântarea față de interesul elevilor pentru burse și ca rezultat vor fi mărite începând cu noul an școlar. 

Referior la problema tezelor de doctorat plagiate, acesta a declarat: Solicit ca universitățile unde au fost înregistrate tezele să le analizeze atent. Ministrul Educației va finanța acest proces. Este nevoie de un efort colectiv pentru a aplana aceste acuze, prezente de ceva timp. O sumă de 50, 60 de euro va fi alocată pentru fiecare teză