fbpx

Școlile ar putea fi închise din cauza alertelor meteo

Școlile ar putea fi închise din cauza vremii extreme anunțate de meteorologi, a declarat, în această seară, ministrul Ecaterina Andronescu, la postul de televiziune Digi 24.

Ea a spus că există posibilitatea închiderii şcolilor, ca urmare a informării meteorologice privind fenomenele meteo extreme, din perioada imediat următoare.

„Fără îndoială. Cum să punem copiii sub risc? Ar fi abolut inacceptabil”, a spus Andronescu. Ea a subliniat însă că o astfel de decizie se va lua nivel local, în funcţiile de situaţiile care apar zonal.

„Nu ia ministrul decizia. O ia fiecare autoritate locală, directorul şcolii cu autoritatea locală, în situaţiile pe care vremea le generează acolo. Nu închidem toate şcolile”, a explicat Ecaterina Andronescu.

Meteorologii anunţă vijelii, ploi torenţiale cu tunete, fulgere şi grindină, din această seară şi până miercuri dimineaţă. În plus, un val de aer polar este aşteptat peste România.

Portalul meteo AccuWeather a avansat chiar și o alertă de tornadă pentru București.

„Se pot estima doar condiţiile care pot duce la tornade. Meteorologii se pot uita doar la condiţii care pot duce la furtuni care pot duce la tornade”, a explicat la Digi24 Bogdan Antonescu.

El a spus că a mai fost o tornadă în Bucureşti, în 1985, destul de puţin intensă, dar care a produs câteva pagube, cercetător Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Optoelectronică, specialist în fenomene meteo extreme,