fbpx

RTV: Un elev a fost bătut în sala de clasă de un jandarm, în timpul Bacalaureatului

Un elev a fost bătut în clasă de un jandarm, în timpul examenului de Bacalaureat anunță postul de televiziune România Tv. Agresiunea s-a petrecut în liceul tehnologic din orașul giurgiuvean Mihăilești și a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Cazul este acum cercetat de Parchetul Militar.

Potrivit sursei citate, jandarmul făcea parte din echipajul detașat la liceul din Mihăilești pentru a asigura desfășurarea în liniște a examenului de bacalaureat. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede clar cum bărbatul intră în sala de clasă și-l lovește de mai multe ori pe unul dintre elevi.

Purtătoarea de cuvânt a IJJ Giurgiu, Nicoleta Beianu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că jandarmul care apare în imaginile difuzate în mass-media cu mâna ridicată asupra unui elev de la liceul din Mihăileşti, judeţul Giurgiu, şi-a dat în cursul acestei zile demisia din funcţie şi va suporta rigorile legii.

„Imaginile care surprind evenimentul vor fi puse la dispoziţia procurorului din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti desemnat să cerceteze cazul, asigurăm opinia publică că un asemenea comportament nu este tolerat la nivelul Jandarmeriei şi ne delimităm cu tărie de situaţia care apare în imagini. Vom sprijini organele de anchetă cu tot ceea ce ni se va solicita şi, pentru comportamentul lui, subofiţerul va suporta consecinţele. Regretăm acest eveniment şi vom lua măsuri ca asemenea fapte să nu se mai repete. În această dimineaţă subofiţerul jandarm s-a prezentat la sediul IJJ Giurgiu şi şi-a dat demisia”, a declarat Nicoleta Beianu.