fbpx

Premierul Ludovic Orban, despre remaniere: ”O minciună gogonată!”

Premierul Orban a calificat drept ”o minciună gogonată” așa-zisele informații care au circulat în presă despre eventualitatea unei remanieri guvernamentale. Ministrul Educației, Monica Anisie, a fost unul dintre miniștrii a căror schimbare din funcție a fost vehiculată în știrile respective. Mai mult, patru organizații de elevi au salutat, vineri, informațiile despre remanierea lui Anisie.

”O minciună gogonată. E a nu știu câta știre falsă lansată în special de un site de știri, nu-i pronunț numele. Rog reprezentanții media să mă sune, pe cei care sunt jurnaliști, pe cei care vor să dezinformeze le spun de pe acum, nu mai dați știri false, că va trebui să iau măsuri împotriva fake news urile promovate de unul , două site-uri de știri”, a spus Orban la postul de televiziune România TV. Declarația a fost citată de G4Media.

CONTEXT

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) susțin și salută demiterea Monicăi Anisie, pentru modul în care a gestionat criza cauzată de pandemia de COVID-19, se afirmă într-un comunicat transmis de cele patru asociații către Educație Privată. 

Declarația celor patru asociații apare în contextul în care mai multe surse mass-media au vehiculat informații despre o remaniere guvernamentală, care ar urma să aibă loc în luna iunie. 

”Vineri, 22 mai a.c., în spațiul public au apărut informații conform cărora premierul României urmează să demită 3 miniștri, printre care și Monica Cristina Anisie, Ministru al Educației și Cercetării

Date fiind informațiile apărute în presă, susținem și salutăm această decizie, ca urmare a atitudinii ignorante de care actualul ministru al educației a dat dovadă în ceea ce privește problemele sistemului educațional din România

Menționăm că, prin inactivitatea Ministerului Educației și Cercetării, aproximativ 900.000 de elevi au fost privați de dreptul la educație, deoarece autoritățile nu și-au respectat datoria de a asigura dispozitive conectate la internet elevilor din mediile defavorizate. Mai mult de atât, au existat solicitări din partea organizațiilor cu activitate în sfera educațională, încă de la începutul perioadei de suspendare a cursurilor, pe care Monica Anisie le-a ignorat, blocând accesul la educație”, afirmă cele patru organizații de elevi, în comunicat.