fbpx

Prefectul Capitalei, despre închiderea școlilor: ”Deocamdată, nu!”

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat, astăzi, că școlile din București rămân deschise, pentru moment. Întrebat dacă se închid școlile, în urma numărului mare de îmbolnăviri, prefectul, a răspuns: ”Deocamdată, nu”.

Prefectul a mai spus că distanța în jurul școlilor pentru care masca este obligatorie a fost redusă la 50 de metri.

Cojanu a mai declarat că, și în eventualitatea în care școlile s-ar închide fizic, învățarea va continua online.

El a mai precizat că, dacă indicele de îmbolnăviri va ajunge la 3 la mie pentru ultimele 14 zile, ”se poate ajunge la măsuri extreme.”

În ultimele 24 de ore au fost 2.958 de cazuri noi de COVID-19, un nou record al infecțiilor cu coronavirus de la începutul pandemiei. Crește și numărul deceselor. Într-o singură zi au murit 82 de persoane bolnave de COVID, a anunțat Digi 24.

Până astăzi, 7 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 142.570 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

 111.564 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.958 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 06.10.2020 (10:00) – 07.10.2020 (10:00) au fost raportate 82 de decese (52 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și București.

Notă: Conform solicitării Ministerului Sănătății, a fost actualizată de către DSP Brăila situația deceselor aferente lunii august și lunii septembrie cu 17 cazuri identificate.

prefectul Capitalei