fbpx

POLITIZARE ÎN EDUCAȚIE Noul șef al Inspectoratului Școlar Sălaj este și candidatul PNL la Primăria Zalău

Foto: Graiul Sălajului

Inspectorul şcolar general al IŞJ Sălaj, Vasile Bulgărean, inspectorul şcolar general adjunct Cosmin Purcar şi directorul Casei Corpului Didactic (CCD), Gheorghe Bancea, au fost instalaţi în funcţie, marţi, în cadrul unei festivităţi la care au participat colegi din cadrul celor două instituţii şi prefectul Virgil Ţurcaş, anunță AGERPRES.

În deschiderea evenimentului, Vasile Bulgărean a precizat că, deşi el a preluat funcţia de inspector şcolar general încă din 23 martie, restricţiile impuse de CODIV-19 nu au permis o astfel de festivitate. În plus, echipa de conducere a IŞJ Sălaj a fost completată recent cu un nou inspector şcolar general adjunct, iar conducerea CCD Sălaj a fost, de asemenea, schimbată.

În februarie 2020, Vasile Bulgărean a fost desemnat candidat al PNL la Primăria Zalău, după cum titra presa locală. 

Potrivit publicației Magazin Sălăjean, Vasile Bulgărean, directorul Colegiului Național Silvania, a fost validat de Biroul Politic Local al PNL Zalău pentru a candida la primăria municipiului. Decizia pentru susținerea acestei candidaturi a fost luată în ședința din 27.02.2020, cu unanimitate de voturi, iar Comitetul Director Județean urmează să valideze această propunere.

Vasile Bulgărean are 55 de ani, este doctor în matematici și director al Colegiul Național Silvania. Liderul liberal a mai ocupat funcția de inspector-șef al Inspectoratului Județean Școlar Sălaj, precum și de director al școlii gimnaziale Corneliu Coposu din Zalău.

CONTEXT

Politizarea în Educație este unul dintre fenomenele în legătură cu care organizațiile nonguvernamentale și sindicatele au tras frecvent semnale de alarmă, de-a lungul timpului.

În urmă cu câteva luni, Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi i-a adresat o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, în care acuză PNL de continuarea practicilor de politizare în Educație. USLIP argumentează prin șapte cazuri de inspectori școlari proaspăt numiți, despre care susține că sunt membri sau activiști PNL.