fbpx

Parlamentul a votat creșterea alocațiilor pentru copii la 150 de lei pe lună

Parlamentarii au votat un amendament la Legea bugetului, propus de PNL, potrivit căruia alocațiile copiilor vor crește de la 84 de lei la 150 de lei

De asemenea, alocațiile pentru copiii de până la 2 ani se majorează de la 200 la 300 de lei.

123 de parlamentari au votat în favoarea amendamentului, în timp ce 119 s-au opus.

„Amendandamentul PNL susținut de familiile din România, de peste 4.5 milioane de copii a trecut. Le mulțumesc tuturor celor care au votat pentru. Este victoria societății românești care a pus presiune pe parlamentarii guvernării care nu au ascultat unii dintre ei de ordinele lui Dragnea. Nu este majorarea nici a lui Dragnea, nici a PSD.

Este amendamentul PNL și victoria românilor. Amendamentul prevede creșterea alocațiilor de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii care au vârsta de 2 și 18 ani, iar pentru copiii care au vârsta de o lună și doi ani vor primi de la 200 de lei la 300 de lei alocație majorată”, a declarat Robert Sighiartau, parlamentarul liberal care a propus amendamentul.

Deși au existat și parlamentari ai Puterii care au votat amendamentul (18 voturi UDMR, 3 PSD, 3 ALDE, un vot de la minorități), vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a cerut reluarea votului invocând motive tehnice, relatează ziare.com.

Potrivit sursei citate, a fost luată o pauză de consultări, dar votul pe acest amendament nu s-a reluat. În cazul în care s-ar fi întâmplat acest lucru, liberalii au spus că apelează la CCR.

Potrivit PNL, impactul bugetar va fi de 2.13 miliarde de lei iar ca sursă de finanțare aceștia indică excedentul asigurărilor sociale.