fbpx

Ordinul cu noua programă pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat a apărut în Monitorul Oficial

Ordinul emis de Ministrul Educației referitor la noua programă pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat a apărut, în seara aceasta, în Monitorul Oficial.

Actul normativ poate fi citit aici.

Anexa care conține toate detaliile din noua programă este disponibilă aici.

 

CONTEXT

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că a semnat ordinul privind ”adaptarea la realități” a examenelor naționale de anul acesta. Ordinul va face referire atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat.

”Această adaptare s-a făcut ţinând cont de realitățile anului școlar 2020-2021”,a  spus Cîmpeanu. El a precizat că ordinul urmează să fie făcut public în cursul zilei de astăzi. De asemenea, documentul va fi publicat în Monitorul Oficial.

„Această adaptare vizează doar tematica de examen. Se va încerca prin programul de acțiuni remediale recuperarea cât mai eficientă a tuturor aspectelor cuprinse în programele școlare. Această adaptare s-a făcut cu atenție deosebită asupra a ceea ce s-a predat de când școala a intrat în online (lunile noiembrie – februarie), acolo s-a restructurat cel mai puternic tematica de examen. Tematica de examen cuprinde până la patru ani de materie și pentru Evaluarea Națională, și pentru Bacalaureat, în funcție de specificul disciplinei”, a spus ministrul educației, precizând că adaptarea programei s-a făcut ținând cont inclusiv de materia care a fost predată în online în anul școlar precedent. „Elevii de clasa a VIII-a care susțin Evaluarea Națională vor avea o tematică adaptată și din perspectiva predării online din semestrul I al clasei a VIII-a, și din semestrul al II-lea al clasei a VII-a”, a exemplificat Sorin Cîmpeanu.

”Începând de astăzi, fiecare elev care va susține Evaluarea Națională sau Bacalaureatul va ști tematica de examen”, a mai spus Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că testele de antrenament pentru examenele naționale vor fi publicate în data de 22 februarie.