fbpx

OFICIAL Școlile din București unde vor fi secții de votare își suspendă cursurile timp de 4 zile

Școlile din București unde vor fi secții de votare își suspendă cursurile timp de 4 zile, anunță Comitetul Minucipal pentru Situații de Urgență.

“Ținând cont de situația specială în care se desfășoară alegerile locale din anul 2020, cât și prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unitățile de învățământ din Municipiului București ce găzduiesc secții de votare”, se anunță în comunicat.

MEC va propune, luni, către Asociația Municipiilor și Orașelor, Asociația Comunelor și Uniunea Națională a Consiliilor Județene ca școlile unde se votează să fie închise cel puțin trei zile, în preajma alegerilor, au declarat surse din minister pentru Educație Privată. 

Prima variantă de suspendare a cursurilor la clasă este 26 septembrie, 28 septembrie și 29 septembrie, astfel încât unitățile școlare să fie igienizate înainte și după alegerile locale, au declarat sursele citate. Există, însă, și posibilitatea ca suspendarea să fie prelungită astfel încât să includă și ziua de miercuri, 30 septembrie.

Chiar dacă lecțiile față în față vor fi sistate în această perioadă, propunerea MEC va fi ca orele de curs să continue online, au precizat sursele citate.

Propunerea este valabilă și pentru unitățile de învățământ în care secțiile de votare vor fi organizate doar în sălile de sport. nu și în sălile de clasă.

Școlile în care nu vor fi amenajate secții de votare își vor continua programul în conformitate cu scenariul epidemiologic în care se află deja.

Alegerile locale din 2020 în România vor avea loc pe 27 septembrie 2020.