fbpx

OFICIAL Masca va fi obligatorie în jurul școlilor din București, începând de mâine

Masca va fi obligatorie

Masca va fi obligatorie pe o rază de 100 de metri, în jurul școlilor din București. Prefectul Capitalei a anunțat marți după-amiază ce restricții vor intra în vigoare de miercuri, 7 octombrie, în București, în contextul creșterii vertiginoase a cazurilor de COVID-19 în România, relatează Digi 24.

Gheorghe Cojanu a explicat că toate aceste măsuri sunt valabile cel puțin în următoarele șapte zile sau atâta timp cât rata de incidență se va menține peste 1,5 la mie.

Principalele declarații ale prefectului Capitalei:

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, alcoolice și non-alcoolice, în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în București.

Se face o excepție pentru unitățile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați.

Activitatea sălilor de spectacole, concerte și alte asemenea este interzisă. Când rata va reveni sub 1,5 la mie vor fi reluate aceste activități.

Prezența persoanelor în jurul școlilor – s-a constatat că nu prea poartă lumea mască – s-a impus purtarea măștii de la copii peste 5 ani și adulți în intervalul 7:45 – 21:15. Revine obligația Primăriei Generale și a primăriilor de sector să delimiteze aceste zone – cum cred ce cuviință, chiar și cu o simplă vopsea, cu arătarea faptului că sunt 100 de metri față de școală.

Intensificarea activităților de control în târguri, piețe, transport în comun și perimetrele unităților școlare – aici lumea nici gând să poarte masca.

Angajații afectați de restrângerea activității economice – HoReCa și spectacole – vor beneficia de măsuri de sprijin, potrivit OUG 120/2020.

În momentul în care rata de incidență scade sub 1,5 la mie, comunicată săptămânal, Comitetul pentru Situații de Urgență se va reuni de îndată și va dispune reluarea tuturor activităților.

masca va fi obligatorie