fbpx

Noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial. Semestrul I se încheie pe 22 decembrie

Noua structură a anului școlar, anunțată recent de ministrul Sorin Cîmpeanu, a intrat în vigoare, odată cu publicarea în Monitorul Oficial. Schimbarea cea mai importantă este reprezentată de reconfigurarea semestrelor.

Noua structură a anului școlar, începând cu intervalul 2021-2022,  este următoarea:

Semestrul I: 13 septembrie 2021–22 decembrie 2021

25–31 octombrie 2021 vacanță pentru ciclul preșcolar și cel primar

Vacanța de iarnă: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022

Semestrul al II-lea: 10 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022

Vacanța de primăvară: 15 aprilie 2022–1 mai 2022
Vacanța de vară începe pe 11 iunie 2022.
Programul Național „Școala altfel” se va desfășura în perioada 8-14 aprilie 2022.
Actul normativ poate fi citit integral aici.
Pe 5 februarie, Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că a semnat ordinul care modifică structura anului școlar. Ministrul a precizat că semestrul I va avea 14 săptămâni, semestrul II va avea 20 de săptămâni. Schimbarea va intra în vigoare începând din anul școlar 2021-2022.

”Materia va structurată în așa fel încât să fie perfect adaptată celor două semestre.

Mizez pe sprijinul tuturor cadrelor didactice și sunt convins că fiecare cadru didactic va găsi soluții în beneficiul elevilor”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul își anunțase această intenție în urmă cu două zile.

El a anunțat, la Digi 24, că vrea să schimbe structura anului școlar, astfel încât primul semestru să se încheie înainte de vacanța de Crăciun.

În anul școlar 2020-2021, fiecare dintre cele două semestre are câte 17 săptămâni.

Cîmpeanu a spus că are în vedere să opereze schimbările chiar din anul școlar următor.

”Îl văd cu început de școală în luna septembrie, n-o să spun dacă în prima sau a doua zi de luni a lunii septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie. Cu derulare cu prezență fizică. Un prim semestru care să se încheie înainte de sărbătorile de Crăciun. N-am înțeles care este sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanță de Crăciun și Anul Nou, după care să revii la școală, eventual să încerci să îți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun și să iei note, după care să intri într-o altă vacanță. Ne gândim la o structură în care semestrul întâi să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a învățat, s-a evaluat, copiii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii, de asemenea, pot pleca fără grijă în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care să înceapă semestrul doi”, a spus Cîmpeanu.