fbpx

Moțiunea împotriva ministrului Educației a fost adoptată

Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie, a fost adoptată de Camera Deputaților, cu  172 de voturi pentru, 90 de voturi contra și 47 de abțineri.

Adoptarea moțiunii simple nu produce, însă, efecte juridice, potrivit unei decizii a Curții Constituționale.

Moțiunea fusese depusă de PSD și Pro România. În textul acesteia, semnatarii acuză gestionarea deficitară a sistemului de Educație, în timpul crizei declanșate de pandemie.

 

Declarații făcute de ministrul Educației, la dezbaterea moțiunii simple care a fost depusă de Pro România și PSD

Monica Anisie:

Educația pătrunde destul de rar în atenția celor 100 de semnatari ai acestei moțiuni.

În biroul ministrului este un tablou pictat de Octav Băncilă în 1909, pe care îl privesc în fiecare zi când intru în birou. Acesta înfățișează un copil într-o stare de neputință și de tristețe în raport cu situația lui,

Puteți să depuneți oricâte moțiuni doriți, dar nu îi scutiți pe propriii miniștri care au gestionat Educația în cei mai mulți dintre acești ani.

Sunt de acord că școala românească nu e o școală care să ajute copilul sau tânărul să afle cine este și încotro va merge. Pot eu să fiu învinovățită de asta? Sunt ministru de șapte luni.

Sistemul românesc de educație are probleme structurale.

Normalul dumneavoastră nu este normalul nostru, al tuturor. Faptul că ați impus în învățământ concepții care au distrus conceptul de descentralizare nu înseamnă că nimeni nu va încerca să aducă descentralizarea.

Descentralizarea deciziei nu este un lucru rău, Problema mare este de a reda directorilor de școli încrederea pe care alte guvernări au confiscat-o.

În ceea ce privește continuarea procesului de educație, deciziile pe care le-am luat au fost întotdeauna în concordanță cu situația epidemiologică,

Independent de voința noastră, învățământul online este alternativa pe care o avem pentru aceste vremuri. Unde sunt cele 2,5 miliarde de lei promise în urmă cu doi ani elevilor pentru tablete?

Vorbiți desptre școli cu toaletă în curte. Acestea nu au apărut peste noapte sau în ultimele șase luni.

Unde vă sunt mărețele proiecte de digitalizare? \Unde este mărețul proiect de digitalizare a județului Buzău?

Să terminăm odată cu mediocritatea și impostura în mediul universitar.

Am început digitalizarea reală, am oferit elevilor cadrul legal pentru obținerea transportului gratuit.

Siguranța și sănătatea reprezintă prioritățile Ministerului Educației și ale Ministerului Sănătății.

MEC a finalizat metodologiiile aferente examenului de Bacalaureat și de Evaluare Națională. Toate calendarele au fost trimise la Monitprul Oficial și sunt postate pe site-ul MEC.

Elevii care se află în izolare, cei care sunt confirmați cu COVID-19 și cei care prezintă risc crescut de infecție vor susține examenele în conformitate cu o procedură specială.